Причиною додаткових виборів у Привітненській ОТГ стала однакова кількість голосів за двох депутатів

10 Січня 2019, 08:55
Довибори 1933
Довибори

У трьох ОТГ на Волині цьогоріч, 13 січня, відбудеться повторне голосування за вісьмох кандидатів у депутати сільських рад – Підгайцівську та Липинську, що у Луцькому районі й у Привітненську, що у Локачинському.

Нагадаємо, що Привітненська ОТГ отримає 66 тисяч гривень на повторне голосування.

На думку Валентина Малиновського, консультанта з правових питань Асоціації міст України, який працює в області в межах проекту «ПУЛЬС», ці додаткові вибори – свідчення низки недоліків мажоритарної виборчої систем, – інформує Волинське РВ АМУ.

«Мажоритарна виборча система, поряд із перевагами над пропорційною, має й низку недоліків. Зокрема, вона фінансово затратніша. Коли кандидати набирають однакову кількість голосів виборців, проводять повторне голосування, що, відповідно, вимагає додаткових коштів. Саме так сталося у Липинській, Підгайцівській та Привітненській ОТГ за результатами голосування 23 грудня 2018 року. Тож виборці цієї неділі, 13 січня, знову підуть на вибори», – кажеМалиновський.

Читайте також: Олександр Савченко зустрівся з новообраними головами громад Локачинського району.

До речі, консультант «ПУЛЬСу» також зауважив, що проведення повторних виборів жодним чином не впливає на діяльність новообраних рад та ухвалення ними важливих для ОТГ рішень.

За інформацією Підгайцівської та Липинської ДВК у Підгайцівській і Липинській ОТГ повторно голосуватимуть, відповідно, за двох та чотирьох кандидатів у депутати. У Привітненській ОТГ, як інформують у Локачинській ТВК, по 36 голосів набрали 23 грудня 2018-го – двоє кандидатів.

Нагадаємо: Відомо, хто став головою Привітненської ОТГ.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024