У Локачинському районі шукають добровольців на військову службу за контрактом

10 Січня 2019, 11:16
Контракт 3446
Контракт

Локачинський районний військовий комісаріат проводить відбір кандидатів на військову службу за контрактом на посади солдатського, сержантського та офіцерського складу до Збройних Сил України.

Для громадян України, які вперше приймаються на військову службу за контрактом, встановлюються такі строки військової служби: строком на від 3 до 10 років, – інформує Локачинська райдержадміністрація.

З 1 січня 2019 року значно зростає грошове забезпечення військовослужбовців, наприклад, солдат отримуватиме від 10 000 грн., а в зоні ООС – від 21 000грн.

При підписанні контракту по місцю проходження військової служби Міністерством оборони України виплачується одноразова грошова допомога в розмірі 17 000 гривень. Також Локачинська районна державна адміністрація виплачує одноразову допомогу в розмірі до 5 тис.грн.

Військовослужбовці мають право на безкоштовне здобуття вищої освіти без відриву від військової служби, безкоштовне медичне забезпечення, а також санаторно-курортне лікування. На сьогодні розроблено зміни до Закону України «Про соціальний та правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» щодо виплати грошової компенсації за піднайом житла для осіб рядового, сержантського і старшинського складу.

Відповідно до статті 19 Кодексу законів про працю України за працівниками, призваними на військову службу за контрактом, зберігаються місце роботи, посада і середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, фермерському господарстві, сільськогосподарському виробничому кооперативі незалежно від підпорядкування та форми власності і у фізичних осіб – підприємців, в яких вони працювали на час призову. Таким працівникам здійснюється виплата грошового забезпечення за рахунок коштів Державного бюджету України відповідно до Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей».

За додатковою інформацією звертатися за адресою: Локачинський районний військовий комісаріат, смт. Локачі, вул. Героїв Майдану, 38. Тел. 2-23-79


 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024