Чому головний лікар Локачинської райлікарні був у ролі Діда Мороза. ФОТО

12 Січня 2019, 09:12
Один з подарунків 4686
Один з подарунків

Напередодні Нового року у центральній районній лікарні відбулася незвична оперативна нарада.

2

Оскільки заклад вже з наступного дня мав функціонувати у статусі комунального некомерційного підприємства, головний лікар зібрав підлеглих, щоб подякувати усім за роботу та підбити підсумки року, що минає. А оскільки хотілося, щоб додалося святкового настрою, Олег Франчук одягнув костюм Діда Мороза, у ролі Снігурочки була економістка з фінансової роботи ЦРЛ Олеся Дядюк, а в мішок поклали цінні подарунки, які стали приємним сюрпризом.

Нагадаємо: Головний лікар Локачинської райлікарні розповів чим йому запам’ятався 2018 рік.

1

«Сьогодні лікарня ще заклад, а вже завтра ми почнемо працювати у статусі підприємства. Це покликано тим, що медицина вступила в реформування. Якщо первинній ланці держава всіляко допомагала, сприяла фінансово, то вторинна ланка кинута практично напризволяще. На первинку йшло обладнання, було комп’ютерне і програмне забезпечення, то, на жаль, цього всього для вторинного рівня не передбачено» – зазначив Олег Франчук, звертаючись до присутніх в актовій залі.

Читайте також: Головний лікар Локачинського районного центру ПМСД розповів чим для нього запам’ятався 2018 рік.

Найпершою зміною є те, що коли раніше центральна районна лікарня була державним комунальним закладом, то з 28 грудня вона стала підприємством, тобто вступила в ринкові відносини. Хоча, за словами Олега Франчука, в наступному році це ще не буде так відчуватися. Але в майбутньому питання виживання кожного підприємства залежатиме від усіх працівників. З липня 2019 року мають відбутися зміни у фінансуванні. Кабінет Міністрів розробляє перелік послуг, за які потім Національна служба здоров’я відшкодовуватиме кошти закладам вторинної ланки. Це оплата лабораторних досліджень, додаткових обстежень, певних видів операцій тощо. Тобто кошти будуть надходити за фактично виконану роботу.

Нагадаємо, що До Локачинських дітей завітав відомий казкар.

Для того, щоб більш-менш нормально функціонувати, лікарня має бути забезпечена відповідними кадрами, матеріально-технічною базою. Щодо фахівців, то в інтернатурі зараз навчаються 4 спеціалісти, з якими підписано угоди про трирічне відпрацювання у нашій райлікарні. А от матеріально-технічна база потребує оновлення.

«Завдяки співпраці з муніципальною лікарняною касою, зокрема її керівником Ларисою Петрів, для потреб закладу цього року закуплено фіброгастроскоп. Порадувала співпраця з Локачинською селищною радою: завдяки фінансовій підтримці придбано електрохірургічний інструмент. Допомагають й сільські ради. Так, дякуючи активній позиції Крухиничівського сільського голови Руслана Познякевича, заклад одержав півтонни цукру» – зазначив головний лікар.

Читайте також: У Локачинському районі підписали найменше декларацій з сімейними лікарями.

Приємним стало й те, що в 2018 році, завдяки голові райдержадміністрації Віктору Дудечку та голові районної ради Володимиру Мазурку, виготовили проектно-кошторисну документацію на реконструкцію даху головного корпусу та перехідної галереї. Вартість робіт – в межах 12 мільйонів гривень. Зараз цей проект знаходиться на розгляді в Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Неочікуваним сюрпризом стало те, що адміністрація ЦРЛ спільно з профспілковим комітетом вирішили відзначити Подяками тих людей, які пропрацювали у медичному закладі понад 40 років. А таких є 20 осіб, це – В. Ю. Левицький, В. В. Кривенко, Г. Ф. Нерода, М. А. Данилевич, Г. Р. Карась, В. Ю. Мигович, В. Д. Шкроба, Г. В. Гранат, З. І. Михович, В. П. Пилипюк, Л. І. Савонюк, Н. І. Усик, Г. В. Галапац, С. В. Дячук, І. В. Іванова, М. М. Матвійчук, Л. Г. Марченко, О. С. Татарин, Н. Ю. Турик, М. В. Корнієвич.

1

Обладнання «в целофані» та палати інтенсиву: Локачинський анестезіолог розповів про робочі будні.

А ще Дід Мороз прийшов дійсно з подарунками: Олег Франчук вручив 18 ноутбуків лікарям, які ведуть амбулаторний прийом, діагностичним підрозділам, приймально-діагностичному відділенню з палатами інтенсивної терапії. Адже відтепер, у рамках реформування медицини, вся інформація про хворих має зберігатися на спеціальних серверах, пацієнти зможуть через Інтернет записатися на прийом та отримати електронний рецепт.






Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024