Перша сесія Війницької об’єднаної територіальної громади була результативною, хоча і дещо напруженою

12 Січня 2019, 10:03
Перша сесія Війницької об’єднаної територіальної громади 4633
Перша сесія Війницької об’єднаної територіальної громади

На пленарне засідання вносились здебільшого організаційні та кадрові питання. Насамперед голова територіальної виборчої комісії Інна Худа озвучила результати місцевих виборів.

Вона зауважила, що головою Війницької ОТГ обрали Сергія Вербицького, який суттєво випередив інших претендентів на цю посаду, а депутатами стали Анатолій Мороз, Руслана Ковальчук, Наталія Попович, Євген Шозда, Юрій Пилипюк, Віталій Козак, В'ячеслав Северин, Ігор Романюк, Валерій Шпур, Ірина Сак, Ігор Калиш, Роман Войтюк, Олександр Гапяк, Віктор Таровський.

Читайте також: Повідомили, хто став головою новоствореної Війницької ОТГ.

Народним обранцям, майже усі з яких є представниками окремих політичних сил, під оплески присутніх вручили депутатські посвідчення. Поклавши руку на Біблію, новообраний очільник об’єднаної громади дав урочисту присягу. У своїй промові Сергій Вербицький закликав депутатів до плідної та злагодженої роботи, наголосивши, що при прийнятті рішень слід, передусім, думати про людей, а не про інтереси своєї партії чи власні амбіції.

Нагадаємо: Кандидата в депутати Війницької ОТГ звинуватили у підкупі виборців.

Одне із перших питань, яке взялися обговорювати – обрання заступника голови ОТГ. Вербицький на цю посаду запропонував колегу по партії – жительку Війниці Оксану Дмитрук. Проте депутат від «Солідарності» Євген Шозда закликав присутніх відкласти голосування, бо, мовляв, поки не затверджений місцевий бюджет – це не на часі, а відповідні обов’язки радив тимчасово покласти на старост. Його підтримав голова райдержадміністрації Віктор Дудечко, який теж був присутній на сесії. Натомість радник голови Волинської обласної ради В’ячеслав Рубльов назвав це маніпуляціями і наголосив, що будь-який орган, який формується на місцях, має мати свій виконавчий апарат, в тому числі й заступника керівника громади в його складі. Крапку у цій дискусії поставило поіменне голосування. Відтак 12 депутатів підтримали пропозицію Шозди.

На дільниці Війницької ОТГ найвищий відсоток явки виборців

Важливим документом в роботі депутатського корпусу є регламент. Аби затвердити його, у Війниці народні обранці потратили годину, а то і більше. Приблизно стільки часу Сергій Вербицький на пропозицію депутата Валерія Шпура, за яку згодом проголосували усі депутати, зачитував численні розділи регламенту Війницької сільської ради.

Читайте також: Олександр Савченко зустрівся з новообраними головами громад Локачинського району.

Наступним було таємне голосування за секретаря Війницької сільської ради ОТГ. Сергій Вербицький на цю посаду запропонував Олександра Гапяка, але той взяв самовідвід. Далі пропозиція надійшла від Євгена Шозди, який висунув кандидатуру Ірини Сак, жительки села Бегета. Її депутати підтримали. Обов’язки старост виконуватимуть колишні сільські голови Людмила Таровська та Юрій Ковальчук. А до виконкому Війницької ОТГ загалом ввійде 11 осіб. Оперативно народні обранці затвердили і визначились з кількісним та персональним складом постійних комісій, що діятимуть при об’єднаній громаді. Таких буде три. Відтак, до комісії з питань планування бюджету, фінансів, розвитку інфраструктури та управління майном комунальної власності ввійшли Валерій Шпур (обрали головою), Вячеслав Северин, Євген Шозда, Олександр Гапяк та Наталія Попович; до комісії з питань земельних відносин, охорони навколишнього середовища, законності та правопорядку – Роман Войтюк (обрали головою), Ігор Калиш, Віталій Козак, Ігор Романюк; до комісії з питань соцзахисту населення, освіти, охорони здоров’я, культури та спорту – Руслана Ковальчук (обрали головою), Юрій Пилипюк, Віктор Таровський та Анатолій Мороз.

Нагадаємо, що На 14 депутатських місць у Війницькій громаді претендувало 68 кандидатів

На завершення пленарного засідання сесії присутніх привітав вже колишній голова Війницької сільської ради Мирослав Базар. А діючий керівник ОТГ дав відповіді на питання, які цікавили людей, та розповів про своє бачення перспектив розвитку громади. Також він закликав депутатів втілювати в життя свої передвиборчі обіцянки.

2

1

Павло КОСТЮЧКО.

Фото автора

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024