На Локачинщині організували годину патріотизму до Дня Соборності. ФОТО

24 Січня 2019, 11:00
Захід 2470
Захід

До 100-річчя Соборності України бібліотекарі Локачинської центральної районної бібліотеки підготували годину патріотизму «Соборна мати Україна – одна на всіх як оберіг», яку провели в Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського.

Нагадаємо: У Шельвові утворили «Коло Єдності». ФОТО.

Завідувач меморіального музею Липинського Віталій Кушнір наголосив у своєму виступі про значимість соборності України для українців сьогодні, – інформує Локачинська центральна районна бібліотека.

На урочистостях побували голова районної державної адміністрації Віктор Дудечко, голова районної ради Володимир Мазурок та заступник сільського голови Затурцівської ОТГ Василь Демидюк. Вони поклали квіти біля пам’ятника В’ячеслава Липинського та привітали присутніх з Днем Соборності.

Ведучі Ганнна Марчак та Анатолій Гніровський розповіли учасникам заходу як Україна йшла до цього знаменного дня, адже ідея соборності постійно жила у мріях українців.

Під час проведення години патріотизму, у затишному актовому залі меморіального музею, лунали пісні про Україну у виконанні народного аматорського гурту «Заграва» Локачинського районного будинку культури.

Також учасники заходу переглянули історичні документальні кадри про події, які відбувалися сто років тому.

Бібліотекарка Затурцівської сільської бібліотеки Любов Левчик підготувала до заходу книжкову виставку присвячену сторіччю соборності.









 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024