У районній бібліотеці організували книжкову поличку «Голокост – трагічна сторінка історії»

28 Січня 2019, 12:13
2734

У Локачинській районній бібліотеці підготували книги про Голокост.

Євреїв заганяли в гетто, масово знищували у газових камерах та розстрілювали . Масовою братською могилою і символом Голокосту став Бабин Яр, – пише Локачинська центральна районна бібліотека.

 

  • «Пам'ять Бабиного Яру» - книга історика і літератора Іллі Левітаса, який очолює Єврейську раду України і фонд «Пам'ять Бабиного Яру», розповідає про людей, які виявили героїзм, велич духу і благородство, рятуючи євреїв від загибелі під час німецької окупації Києва 1041-1943 років.
  • Роман «Хрещатий Яр» Докії Гуменної у хронологічній послідовності відображає події, які відбувалися в Києві під час окупації. Оповідь в романі йде у вигляді спогадів головної героїні твору Мар’яни про те як розстрілювали наших громадян в Бабиному Яру.
  • З під пера письменниці Тетяни Пахомової у 2016 році вийшов роман «Я, ти і наш мальований і немальований Бог», відзначений І премією Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова». Цей гостросюжетний художній твір розповідає про синьооку єврейську дівчинку Міру, яка мало схожа на інших членів великої та дружньої родини. Коли у Львів прийшла нациська чума, ці сині очі врятували дівчинці життя. Вона дивовижно схожа на померлу доньку дорожнього майстра, і той допомагає втекти їй, її матері і брату. Дев’ятсот довгих днів Степан з дружиною Марією ховатиме їх у підвалі від сусідів і поліцаїв. Хатка на краю села, між кладовищем та церквою, стане хитким містком між життям і смертю для двох родин, що молитимуть у єдиного милосердного бога порятунок.
  • Короткий історико-краєзнавчий нарис : «Історична доля єврейської громади Локач, підготовлений у рамках проекту «Захист та деморалізація місць масових поховань євреїв України періоду Другої світової війни», присвячений історії єврейської громади Локач. В нарисі особлива увага приділяється розкриттю трагічної долі євреїв – мешканців Локач у період панування фашиського окупаційного режиму, які загинули під час переслідувань і масових розстрілів.
  • Цікавою для читачів буде роздрукована з Інтернету книга Майкла Дімента «Самотній вигнанець». Це щоденник спогадів про Свинюхи та гетто в Локачах, Мехеля Дімента, уродженця волинського містечка Свинюхи (нині село Привітне Локачинського району), про пережите ним під час Другої світової війни у рідному містечку та в гетто в Локачах, про його втечу з гетто напередодні ліквідації та поневіряння протягом двох років теренами Волині у пошуках притулку. Це проникливі сповнені болю спогади людини, яку, як і кількасот тисяч інших волинських євреїв перетворено на об’єкт знущання.
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром