Ми готові подати руку і обійнятись - єпископ УПЦ до прихожан Московського патріархату

29 Січня 2019, 19:15
Ми готові подати руку і обійнятись - єпископ УПЦ до прихожан Московського патріархату 1033
Ми готові подати руку і обійнятись - єпископ УПЦ до прихожан Московського патріархату

Єпископ Володимир-Волинський і Турійський Матфей закликав духовенство і вірних Українській Православній Церкві Московського Патріархату до об’єднання. 

Своє звернення керуючий Володимир-Волинською єпархією Православної церкви України опублікував на сторінці єпархії у Facebook.

Звернувшись до усіх прихожан Московського патріархату, митрополит зауважив, що історична справедливість відродилася, бо українська церква стала 15 автокефальною церквою світового православ’я і додана до Диптиху Вселенського Православ’я. А стверджувати, що Православна церква України не канонічна, те саме, що казати на день – ніч, адже свідченням цього є Томос, підписаний усіма без винятку членами Священного Синоду і вручений Вселенським патріархом Варфоломієм.

«В цей нелегкий час для нашої держави України, коли на Сході йде війна, гинуть наші діти від рук російського агресора, питання церкви стало ключовим. Неприпустимим, навіть ганебним є те, що в Україні певна частина духовенства і мирян є вірними Московському патріархату, який сіє в людський розум теорію «Руського Міра», через який діють кремлівські схеми для захоплення наших земель. Московський патріархат став єдиним кремлівським інструментом для роздору, для знищення нашої незалежності, для ворожнечі між нами.

 Дорогі отці, брати і сестри, ми є діти Єдиного Бога, ми славим Єдиного Бога, усі ми з вами українці. Я,як архієрей Володимир-Волинської єпархії Православної Церкви України закликаю Вас, проявити мудрість не противитись Волі Божій, прийняти те, що процес обєднання нас православних є незворотнім, це питання тільки часу.

Ми готові подати руку і обійнятись.

Що стосується духовенства то не потрібно боятись ні відлучень ,ні анафем закордонної московської церкви, ви нічого не порушуєте, ніяких канонічних правил ви підкоряєтесь Волі Божій, ви і надалі є священнослужителями церкви Христової, і будете служити Богу і свому українському народу.

Мир запанує в Україні тоді коли ми об’єднаємось в одну Християнську сім‘ю. І тоді Бог нас усіх благословить.  

Закликаю Вас, до об’єднання навколо Єдиної канонічної Православної Церкви України !», - звернувся архієрей Володимир-Волинської єпархії Православної Церкви України. 

Громада храму Казанської ікони Божої Матері - одна з перших парафіяльних громад Іваничівщини, яка приєдналася до Української Православної церкви. Того ж дня прихожани храму Симеона Стовпника ( колишнє село Панасівка) влаштували збори та проголосували за перехід із церкви Московського патріархату до Православної церкви України.

Нагадаємо, у Мінкульті оприлюднили перелік релігійних організацій (об'єднань), які підпадають під дію частин 7 і 8 статті 12 закон «Про свободу совісті та релігійні організації», яким необхідно внести зміни до свого статуту (положення) щодо назв організацій.

 

Коментарі
30 Січня 2019, 12:46
Ще один крок до вільності і самостійності від " старшого брата". Приємно,що ми рухаємося вперед до тих цінностей, за які боровся і гинув наш український народ.А в Локачинському районі,як завжди, тихо і маємо ми,якщо не помиляюся,аж 26 церков МП.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024