Привітне: село, яке дивує кількістю і контрастом торгових закладів. Фоторепортаж

03 Лютого 2019, 10:00
9022

В одному з найбільших за площею населених пунктів району доволі розширена мережа торгових закладів. Цікаво, що усі вони розміщені на центральній вулиці, протяжність якої зо два кілометри.

Є тут як сучасні магазини з широким асортиментом товару, так і ті, що туляться в різних пристосованих приміщеннях. Деякі навіть не мають сталого графіку роботи. Не скрізь чомусь побачиш і вивіски. Та саме в отих контрастах, напевно, і полягає особливість сільської торгівлі.

Отож, розпочнемо нашу мандрівку… При в’їзді в Привітне зі сторони Локач першим мені зустрівся малогабаритний придорожній вагончик, який через свої компактні розміри наврятчи потішить великим різноманіттям товару. До речі, о пів на десяту він ще був зачинений.

Далі по курсу – колоритний магазинчик «Шанс». Тут можна придбати промислові та продовольчі товари. Тим, хто живе неподалік цієї крамниці, не потрібно долати ще з півкілометра, щоб добратися за покупками до центру.

А по-сусідству, наче монумент, стоїть отакий «пережиток минувшини». Колись, судячи із написів, тут наливали холодні напої.

Трохи далі, по той бік дороги, ржавіє металева «Росинка». У цей заклад, здається, теж давно не ступала людська нога.

І ось, я в вже на центральній площі села… Тут розмістились торгові заклади на будь-який смак. Відразу привертає увагу великий за сільськими мірками торговий цент «Господар». Назва говорить сама за себе. Там дійсно можна придбати за помірними цінами практично усе – від побутової хімії до будівельних матеріалів.

4

Зовсім поруч ваблять два сучасні магазини «Смак» та «Наша марка». Їх селяни зі зрозумілих причин відвідують найчастіше.

1

2

Є в Привітному і гарний бар із красномовною назвою «Забава» (знаходиться в одному приміщенні зі «Смаком»). Тут бажаючі можуть відсвяткувати іменини, річницю одруження, чи іншу знаменну дату. Готують в цьому закладі, кажуть, добре.

2

А навпроти, через дорогу, з кожним роком згасає «Світанок». Раніше, ще коли в селі був колгосп, працювали потужні сільськогосподарські підприємства, тут стояли черги за смачними комплексними обідами. Нині приміщення пустує.

Рухаємось далі вулицею… В цій непоказній хатині знаходиться магазин товарів широкого вжитку «Калина». Він тимчасово не працює, бо новий власник затіяв тут ремонт.

1

Під продуктовий магазин переобладнують іще одну будівлю.

1

Трохи далі по трасі – торговий павільйон. Біля закладу із цікавою формою даху є дерев’яна бесідка, де можна, скажімо, випити пивка.

2

На жаль, не встиг сфотографувати іще одного продуктового магазину, який знаходиться вже наприкінці села.

Така кількість торгових закладів – це для населення тільки плюс, адже люди мають з чого вибирати, а підприємці – з ким конкурувати.

 

Павло КОСТЮЧКО.

Фото автора.

Коментарі
03 Лютого 2019, 15:49
Треба було ще автобусну зупинку показати зі зразковим порядком-це візитна картка центру ОТГ!
03 Лютого 2019, 16:33
У Привітненської ОТГ ще все попереду. Почався перший самостійний бюджетний рік і дірок на ті гроші більше, ніж самих грошей. Не забуваймо, що ОТГ - не лише Привітне. І в тих інших селах теж немало проблем. Впевнений, що через рік вже буде чим похвалитися і в Привітному, і в кожному селі громади. Десь дах школи, десь вуличне освітлення, десь сама вулиця, а десь медпункт. Дитячі садки теж не в найкращому стані. Про заклади культури делікатно мовчу. Рік тому Затурці були в такому ж становищі. Щось уже зроблено, на черзі нові завдання. Так поступово, крок за кроком, оновляться всі села ОТГ. Багато залежить від сільського голови і депутатського корпусу. А кому здається, що крок за кроком - це повільно, раджу організувати екскурсію в одну з ОТГ, що утворились в 2015 році. Скажімо, в Голоби, чи навіть в маленький Смолигів. Повірте, буде що побачити.
05 Лютого 2019, 03:23
Надиво якісні фото вийшли (нерозмиті). Руки фотографа нетряслися після поїздки по тій дорозі до Привітного?
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024