Локачі: бездомні пси нападають на людей

08 Лютого 2019, 10:08
Анатолій Ситник 4163
Анатолій Ситник

Проблема безпритульних собак – не нова в нашому селищі. До Локач чотирилапих звозять з усього району, тож і розвелось їх вже багатенько.

Біля організацій, магазинів, на автостанції – пси кучкуються більше у людних місцях у пошуках поживи. Багатьом жителям це, зрозуміло, не подобається, адже деякі тварини поводяться досить агресивно.

От і з’явились в Локачах такі собі месники з народу, які у досить жорстокий спосіб «прибирають» неугодних тварин з вулиць. Торік, скажімо, невідомі потравили тут з десяток друзів наших менших. А останній такий інцидент, який трапився зовсім нещодавно, взагалі призвів до справжнього резонансу. В селищі навіть побувала знімальна група телеканалу 1+1. Про нашу проблему київські журналісти розповіли на всю країну. Та від цього вона, на жаль, не вирішилась, адже коштів на будівництво притулку нема. І чи доцільно його створювати, адже забезпечити функціонування такого закладу відповідно до усіх норм і вимог буде досить складно.

Читайте також: Невідомі потруїли безпритульних собак у Локачах.

Давайте розберемось, в чому ж насправді трагізм цієї ситуації. Бо, поки шукаємо винних у скоєнні злочину проти тварин, нависає куди серйозніша небезпека. Підстави таке говорити дійсно є. Днями спілкувався з жителем Привітного Анатолієм Ситником, який розповів, як в райцентрі нещодавно став жертвою здичавілих псів. 75-річного інваліда прямо посеред білого дня зграя собак кинула на землю, пошматувавши пакет із документами.

«Усе сталося миттєво… На центральній площі на мене налетіло відразу п’ять псів. Якби не валянки, то один із собак, напевно, прокусив би ногу, – схвильовано розповідає пенсіонер, демонструючи втрати, які поніс в нерівній сутичці.

Та це ще не вершина айсберга. У той час, коли усі Локачі «гуділи» про отруєння собак, місцева жителька Ольга Одіон на своїй сторінці у Фейсбук повідомила про недавній факт нападу дворняг.

«23 січня біля «Міді-маркету» мою доньку збили з ніг три великі собаки: один вкусив за черевик, інший прокусив товсті зимові колготи. Добре, що перехожі чоловіки допомогли їх відігнати», – йдеться у пості Ольги.

Ставала мішенню для дворняг й дитина Юлії Андрійчук.

«На мою доньку вже декілька разів налітали собаки біля школи. Чужі люди боронили. Але вважаю, що отруєння – не вихід», – ділиться користувач соцмережі.

До обговорення цієї теми долучилась й педагог Галина Сірук. Ось який коментар вона написала:

«Мова йде про життя і безпеку дітей!!! Що буде, коли у такий небезпечний момент їх не буде кому захистити? Отруєння, звичайно, не панацея, але і зграї бездомних собак на вулицях селища – це дикість. Я розумію мам, адже завтра на їх місці може опинитися будь-яка із нас».

Нагадаємо, що Про отруєння собак у Локачах дізналася ціла країна. Відео.

Реальні факти, про які розповідають ці люди, змушують задуматись і належно оцінити існуючу загрозу. Адже за бездіяльністю можуть послідувати плачевні наслідки.

Павло КОСТЮЧКО 

Фото автора

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром