Привітне у фотооб’єктиві: мандруємо центральною вулицею села

17 Лютого 2019, 11:00
Привітне 9012
Привітне

Привітне – третє за площею і кількістю населення село на Локачинщині. Воно розташоване над трасою і має вигідне географічне розположення (знаходиться на межі двох районів). Нещодавно стало центром об’єднаної територіальної громади.

Інфраструктура, автобусне сполучення, мережа торгівельних закладів – з цим в населеному пункті усе гаразд. Також тут привертає увагу кілька мальовничих водойм, куди приїздять рибалки з усієї області. Слід згадати, що раніше в Привітному діяв колгосп та потужні сільгосппідприємства, де трудилися десятки людей. Тепер більшість господарських споруд того часу нагадують руїни. Компактні двоповерхові будиночки, де колись жили працівники, теж потроху розсипаються.

Селяни ж просяться на роботу до місцевих фермерів чи їдуть на заробітки до сусідніх країн. Проте, безробіття – це, на жаль, не єдина проблема цього села.

Пройшовшись його головною вулицею, звернув увагу й на інші очевидні негаразди. Зафіксував, звичайно, і те, чим тутешні мешканці можуть гордитися. Отож розпочнемо наш огляд…

Такі автобусні зупинки нещодавно встановили на початку і в кінці села (за кошти благодійного фонду).

4

Біля багатьох осель вздовж вулиці можна побачити дрова. В Привітне досі не провели газ, хоча вуличні газопроводи зробили вже давно.

1

А це місцева жителька Алла Міженко. Вона є інвалід дитинства. Живе сама – на мізерну пенсію. Жінка дуже тішиться, що в її випадку субсидія покриває вартість твердого палива.

1

Рухаємось далі дорогою, яка просто приголомшує. Хоча є частиною траси, яка з'єднує Локачі з Гороховом...

Прямо над дорогою – місцеве кладовище.

Хат-пусток в Привітному мало, тож подібні оголошення тут зустрінеш рідко.

Зате, на центральній вулиці потрохи розвалюються отакі багатоквартирні будинки.


1

2

Привітне – село контрастів... Тут впадають в очі ошатні оселі

2

1

Трапляється і таке...

1

Неподалік компактний двоповерховий будинок. Там вирує життя.

1

Місцева лікарська амбулаторія. Нині за кошти Світового банку там проводиться сучасний ремонт.

2

Неподалік розташувався величезний пам'ятник загиблим у роки війни землякам.

1

У місцевому дитячому садку нині виховується понад сорок дітей. Приміщення – двоповерхове.

1

1

І ось наближаємось до центру села... Тут проблема бездоріжжя відчувається особливо гостро.

2

Окраса Привітного – Свято-Покровська церква.

2

Перед храмом стоїть насіннєвий павільйон. Цікаво, чи пов'язаний якось напис на цьому магазинчику з похиленим дорожнім знаком?

3

А через дорогу – типова автобусна зупинка. Чистотою вона чомусь не відзначається.

1

Так виглядає приміщення сільської ради. В ньому, до речі, розмістилось й відділення поштового зв'язку.

2

3

А ось ще один багатоквартирний будинок. Цікаво, як живеться селянам «на поверсі»?

1

Будинок культури застав відчиненим – там якраз була репетиція. В просторому приміщенні знаходиться й місцева бібліотека-філія.

1

2

Яма на ямі і далі по курсу...

1

А по цьому рові періодично спускають воду з місцевого величезного ставка. Сама ж водойма красується неподалік.

2

Є в Привітному і свій діючий млин.

1

Село має хороше автобусне сполучення. А ось, до речі, і мій транспорт.

2

Читайте також: Привітне: село, яке дивує кількістю і контрастом торгових закладів. Фоторепортаж.

Павло КОСТЮЧКО

Фото автора.

Коментарі
19 Лютого 2019, 19:37
I used to live in Previtne a very long time ago. I was only 10 years old when we moved to America. I was never able to come back to visit. Thank you for sharing these photos. I miss the town and love seeing what it looks like now. I still wish to see my grandmothers old house.
09 Березня 2019, 22:57
Серце кров*ю обливається коли пригадати яким було Привітне і до чого довела його демократична влада України всіх рівнів !!!! Фотооб*єктив залишив поза полем зору сміттєзвалище на площі бувшого аеродрому, розвалини будівель колгоспу , "сільгосптехніки", сільпо та аптеки... Мешканці села до сьогоднішього дня позбавлені блага цивілізації-газопостачання, хоча родовище розроблено десятки років назад ,працює і отруює продуктами згоряння факелу ,який горить круглодобово на відстані до десяти кілометрів від села . Про добробут мешканців села нагадує хіба "серп і молот" на фасаді Будинку культури (клубу). Слава Україні!!!
10 Березня 2019, 12:05
Знову сльози за" совком",який знищив приватну власність і навички самостійно господарювати та дбати про себе і свою сім"ю .Багато людей тепер хочуть мати багато грошей і швидко, а тому їдуть до Європи.Добре,якщо на зароблені гроші відкривають свою справу, а не пускають на вітер. Я щиро вірю,що нові покоління все змінять і не будуть сумувати за "совком".
11 Березня 2019, 21:28
Мудрогелику-"оптимісте", тобі напевно встидно назвати своє ім*я.... Я за приватну власність і за мудрих людей,які відкривають "свою справу", але де ті підприємства , об*єкти соціально-культурного призначення,дороги і т.д. побудовані після 1991року?? Те що за "совка" збудовано руками наших односельчан, які працювали день та ніч за трудодні і без вихідних зруйновано , розграблено та прихватизовано "шановними демократами"!!!
12 Березня 2019, 21:56
Мудрогелику-"оптимісте" тобі напевно стидно назвати своє ім*я .... Все що було побудовано на території села (за "совка") моїми односельчанами. Працювали вони не покладаючи рук за копійки та трудодні- без свят та вихідних... Демократами майже все зруйновано, розкрадено а трохи прихватизовано... Жодного об*єкту з 1991р. не збудовано ,а дорога Горохів-Локачі скоро буде непрохідною ...
03 Липня 2019, 21:05
Дорога відсутня зовсім, а де нема дороги, там немає інфраструктури!!!
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024