Жителі Локачинщини отримали нагороди від української спілки ветеранів Афганістану

18 Лютого 2019, 15:00
3074

У районній бібліотеці провели вечір-реквієм «Афганістан болить в моїй душі».

Захід пройшов 14 лютого, – повідомляє Локачинська центральна районна бібліотека.

На захід прийшли воїни-афганці, працівники установ та організацій, учні Оваднівської філії Локачинського ПТУ-ліцею. Хвилиною мовчання пом’янули усіх тих, хто загинув в далекому Афганістані та тих, кого невблаганна смерть забрала у дні нашого сьогодення.

Зі словами щирих побажань, здоров’я, довголіття, душевного спокою до присутніх звернулася перша заступниця голови районної державної адміністрації – Наталія Сафронова, дякуючи воїнам-афганцям за той складний життєвий шлях, який вони пройшли в Афганістані.

Голова районної спілки ветеранів Афганістану Микола Томчук привітав усіх учасників з 30-тиріччям виводу військ з Афганістану. Микола Назарович щиро подякував районній державній адміністрації за організацію заходу, депутату обласної ради Михайлу Скоп’юку за матеріальну підтримку ветеранів афганської війни, працівникам центральної районної бібліотеки та районного будинку культури за підготовку та проведення вечора.

Від Української спілки ветеранів Афганістану отримали нагороди воїни-афганці – Василь Малечко, Микола Нерода, Сергій Крутій та Сергій Дмитрук.

Ведучі Ілона Веремчук та Віта Бордун ознайомили присутніх з масштабами складних і неоднозначних подій в Афганістані. Бібліотекарка Локачинської центральної районної бібліотеки Ганна Марчак і режисер Локачинського народного театру Анатолій Гніровський читали вірші, які ще раз нагадали про жорстоку війну в Афганістані.

У виконанні учасників народного аматорського гурту козацької пісні «Заграва» районного будинку культури прозвучали пісні, які не залишили жодного байдужого в залі.

На вечорі-реквіумі продемонстували відео «24 грудня початок Афганської війни» та відеоролик «Афганістан».










 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024