Житель району, якого нещодавно нагородили президентською відзнакою, розповів, заради чого займається волонтерством

22 Лютого 2019, 13:30
Віталій Лісецький (крайній справа) з друзями-волонтерами 5056
Віталій Лісецький (крайній справа) з друзями-волонтерами

В рамках обласних заходів з відзначення 30-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану, 15 лютого, кільком волинянам, серед яких і житель Зубильного Віталій Лісецький, вручили відзнаки Президента України «За гуманітарну участь в антитерористичній операції».

Для Віталія ця нагорода стала несподіванкою, адже, як наголошує, займатися волонтерством почав не для похвали, а щоб у непростий для держави час підтримати армію, земляків, що відправились на фронт. Співпрацюючи з обласною спілкою ветеранів Афганістану, ще з початку військових дій на сході країни чоловік доправляв бійцям продовольство, одяг, медикаменти, а пізніше – й дороговартісні тепловізори, амуніцію.  

Загалом в зоні бойових дій Лісецький вже побував понад сто разів. Карту Донеччини і Луганщини, як зауважує, знає напам’ять, бо об’їздив практично усе – від Маріуполя до Станиці Луганської. Не раз опинявся навіть в «сірій зоні». І хоча нині в державі ситуація із забезпеченням армійців значно покращилась, волонтер разом з однодумцями продовжує здійснювати добровольчі місії.

«Адресна допомога на фронті потрібна завжди. Тепер, здебільшого, доставляємо на передову легкові автомобілі, запчастини, займаємось й ремонтом техніки. Часто передаємо туди й медикаменти, засоби особистої гігієни. Підтримуємо не тільки хлопців з Волині, а й військовослужбовців з інших областей. Маршрут для кожної такої поїздки складаємо в міру надходження заявок» – зауважує співрозмовник.

Там, на Сході, у Віталія Лісецького вже з’явилося чимало друзів, заради яких він готовий й надалі робити свою благородну справу.


Павло КОСТЮЧКО

 

Коментарі
22 Лютого 2019, 18:13
Молодець!
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024