На одній з вулиць Локач ще й досі червонить декоративне деревце

23 Лютого 2019, 11:18
глід 1734
глід

Усі, хто проходять вулицею Незалежності в Локачах, ще здалеку можуть вгледіти яскраве деревце глоду, яке звабливо ряснить своїми червоними ягодами. Взимку на фоні оголеного гілля дерев, що вишикувались вздовж вулиці, воно особливо примітне.

Якось одразу й не можна було зрозуміти, що плодами цього розкішного декоративного деревця є саме ягоди глоду. Адже більшість з нас, напевно, звикли бачити глід чагарниковий (попід Хмарною Долиною його багатенько росте). Не знали нічого про рослину навіть ті перехожі, які живуть неподалік, хоча красою захоплюються всі. Але якось дивно, що ці лікувальні та поживні ягоди збереглися аж до кінця зими – і люди не обірвали, і птахи не об’їли. Можливо, причиною є місцезнаходження глоду? Бо ж не усі хочуть заготовляти ліки, що виросли при дорозі. А  пернатим, певно, ще і без того вдосталь корму – зима нині ж тепла. Хоча, як придивитись, то вони все-таки ласують цією соковитою смакотою, бо ж ягід на дереві зі сторони тротуару помітно менше, ніж від дороги.

А оце нещодавно працівники комунгоспу обрізали дерева, що ростуть обабіч дороги по цій вулиці. Залишили такими, як є, тільки фруктові. Серед них, як ви вже, певно, здогадалися – красується і глід – цілим та неушкодженим. Мороз злегка лиш затемнив забарвлення плодів. А перехожі і далі надовго затримують свій погляд, розглядаючи та милуючись оцим яскравим дивом природи.


1

Людмила Мельничук 

Коментарі
27 Лютого 2019, 08:36
Декоративне???
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024