Якою буде цьогорічна весна – прогноз синоптиків

25 Лютого 2019, 13:02
Весна 974
Весна

Весна в Україні буде досить теплою, в порівнянні з попередніми роками, тільки в березні температура буде дещо мінливою.

Про це в коментарі повідомила завідувачка відділом прикладної метеорології та кліматології УкрГМІ Віра Балабух, – пише Оглядач.

Вона надала дані лабораторних спостережень за атмосферою і океаном США, які восени минулого року дали вірний прогноз на зиму в Україні. Однак ці дані ще будуть уточнюватися українським фахівцями.

Синоптик попереджає, що точного прогнозу на довгостроковий період професійні метеорологи не пропонують, але можуть передбачити відхилення від кліматичної норми за певний період.

Так, у дослідженнях американської лабораторії цим періодом є перше десятиліття 21 століття – з 1999 по 2010 рр.

«Якщо ми згадаємо, то в цей період весна у нас була дуже теплою. Найбільш теплим буде березень, середня температура за місяць буде на 1-2 градуси вище в порівнянні з вказаним періодом. Але якщо говорити про березень, то це найбільш мінливий і нестійкий місяць. У минулому році він був досить холодним, а в попередні роки спостерігалися надзвичайно теплі температури, для нього характерна нестійка погода. Але в цілому температура в березні повинна бути такою ж, як на початку цього століття, а на заході України навіть тепліше», – каже Балабух.

Щодо квітня і травня, синоптик прогнозує середню температуру в межах норми.

«Квітень і травень будуть такими, як на початку століття. Якщо згадаємо, то квітень був досить теплим, і вже в останній декаді місяця температура повітря перевищувала 20-25 градусів», – повідомила Балабух.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024