Чому Затурцівську ОТГ можна назвати однією з найуспішніших району

27 Лютого 2019, 10:00
Захід 3018
Захід

У Затурцівській ОТГ презентували проект Волинського обласного центру зайнятості «Успішна громада».

Захід пройшов 26 лютого, за участі  директора ВОЦЗ Романа Романюка, директора Локачинської районної філії Волинського обласного центру зайнятості Олександра Ребрука, голови Затурцівської громади Володимира Патійчука, – інформує Волинський обласний центр зайнятості.

Затурцівська ОТГ створена в грудні 2017 року. Однак за цей час її жителі вже встигли відчути на собі переваги реформи децентралізації. Тут мають, чим похвалитися. Головним досягненням спільноти вважають створення інклюзивно-ресурсного центру при сільській раді, який обслуговуватиме не лише цю громаду, але й Торчинську, Смолилигівську, Привітненську, Війницьку тощо.

Завдяки допомозі Бориса Ковальчука створили неприбуткове комунальне підприємство – «Затурцівська амбулаторія загальної практики сімейної медицини». У перспективі хочуть розвинути культурний та туристичний напрямки життя громади. Невдовзі у Затурцівськиій ОТГ може з’явитися ЦНАП.

Із підбором кадрів для громади допомагали фахівці Локачинської районної філії Волинського обласного центру зайнятості. Сьогодні колектив ОТГ налічує 32 працівники. До того ж, за словами голови громади, є співпраця в організації громадських робіт.

«Постійно співпрацюємо, постійно виділяємо кошти 50 на 50 %. Це дуже велика підмога, економія коштів», – каже голова Затурцівської ОТГ та дякує службі зайнятості за результативну командну роботу.

Успішна громада – це реальний, конкретний проект, який справді працює і має набір усіх інструментів, які служба зайнятості використовує у своїй роботі. Посилюємо співпрацю задля спільного результату.






 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024