«Це неприпустимо», – Ірина Констанкевич про мільйонну зарплату голови «Нафтогазу»

04 Березня 2019, 11:55
Народна депутатка Ірина Констанкевич  846
Народна депутатка Ірина Констанкевич 

Голові правління «Нафтогазу» Андрію Коболєву продовжили контракт про співпрацю.

Таке рішення прийняла незалежна наглядова рада компанії і встановила щомісячну заробітну плату у розмірі більше, ніж два мільйони гривень. Голова наглядової ради Клер Споттісвут повідомила, що контракт продовжили на три роки, починаючи із першого січня 2019 року та наголосила, що вся заробітна плата Коболєва піде на благодійність.

Андрій Коболєв не подавав декларацій із 2016 року. У декларації за 2016 рік можна побачити, що у власності ТОП-менеджера два автомобілі: Porsche Cayenne2007 року та Mercedes-Benz L 550 2008 року, а також водний мотоцикл 2006 року випуску. Варто зауважити, що Андрій Коболєв за 2016 рік отримав заробітної плати на суму більше 19 мільйонів гривень, яка зросла у 17,5 разів порівняно з 2015 роком і це при тотальному зубожінні народу та у час війни.

Народна депутатка Ірина Констанкевич зазначила, що 28 лютого під час пленарного засідання Верховної ради України вона з іншими депутатами підписала Постанову про заборону отримувати ТОП-менеджерам державних підприємств такі космічні заробітні плати.

«Складається таке враження, що у нас на державних підприємствах створені олігархічні клани, які викачують з людей останні копійки. Тому я безперечно проти, обурена і вважаю, що у час війни, час великої скрути, в час коли віддаються великі борги, коли в нас 80 відсотків людей за межею бідності мільйонні зарплати ТОП-чиновникам, це неприпустимо», – наголосила нардеп.

До слова, генеральний директор «Укрпошти» Ігор Смілянський отримує щомісяця зарплату у розмірі 744 тисячі гривень. Проте це лише оклад, окрім якого посадовець отримує преміальні, відпускні та матеріальну допомогу, що суттєво збільшує його заробіток.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024