«СВОЇ» побували в Привітному: як відбувався відбір талантів, і хто пройшов в другий етап конкурсу

08 Березня 2019, 17:15
4666

За підтримки благодійного фонду Сергія Мартиняка в районі проходить творчий проект «СВОЇ». Мета цього масштабного дійства – об’єднати усіх, в кого золоті руки, добре серце, хто креативний та цілеспрямований, має ідеї та хоче втілити їх у життя.

Координатор проекту Оксана Нерода та авторитетне журі у складі директорки дитячої музичної школи Ольги Кревської, завідувача сектору культури РДА Руслана Дудіка та керівника гуртків районного Будинку школяра Аліни Фордюк продовжують мандрувати районом у пошуку талантів. 27 лютого до відбіркового етапу проекту долучилась Привітненська громада.

Свято творчості  відбувалося в місцевій школі. Воно розпочалось з огляду творчої виставки, яку було розгорнуто у фойє закладу. Роботи представили лиш чотири конкурсанти, адже, на жаль, не з усіх населених пунктів громади прибули охочі продемонструвати свої таланти. Та помилуватися було чим. Довершеними здавалися картини та ікони з бісеру учениці 8 класу Анастасії Гомон.

Асортиментом вишивок вразила й сільський дизайнер українського вбрання Наталія Красовська – місцевий вчитель фізичного виховання. Цікаво, що і школярі дефілювали у її рукодільних вишиваних костюмах. Також педагог показала святкові композиції, виготовлені з підручних матеріалів.

1

Її ж колега – вчитель англійської мови Аліна Ребрук, презентувала власні кулінарні шедеври – апетитні тістечка та оригінально прикрашений коровай.

1

Із цікавістю усі розглядали декоративні шкатулки, панно, рамки, підставки для телефону тощо майстра різьби по дереву Сергія Андрійчука з Колпитова.  До слова, усе різноманіття витворів згаданих умільців журі пізніше мало можливість оцінити ще й під час слайд-презентацій. 

1

Далі кастинг продовжився вже на шкільній сцені. Першою своїм вокалом причарувала присутніх неодноразова призерка шкільних і районних конкурсів, десятикласниця Адріана Марчук з Привітного.

2

Усе тепло душі вклав у виступ й старшокласник Іван Вергун, мовою нот освідчуючись у палкій любові до України.

2

В залі запанувала тиша, коли лауреат районного конкурсу читців поезії Лесі Українки Інна Косарук декламувала вірш «Дочка Ієфая».

1

Вокальне тріо у складі Катерини Федишин, Катерини Стрижачук та Діани Вавринюк підняло настрій запальною українською співанкою.

Хорошими вокальними даними потішили юні дарування з Колпитова: Анастасія Льопа брала високі ноти, виконуючи композицію «За лісами, горами», а харизматичний Павло Уляницький емоційно переспівав відомий хіт групи Нумер 482 «Добрий ранок, Україно». Заспівали Анастасія та Павло й дуетом: пісня стала дарунком найріднішим людям – батькам.

1

Неабияку активність на конкурсному відборі проявив школяр з Коритниці Андрій Романчук. Хлопець і на сопілці грав, і в дуеті з односельчанкою Людмилою Данильчук про маму співав, акомпонуючи собі на гітарі.

1

А музикант Святослав Баранчук з Коритниці під супровід баяну виконував авторську композицію «Ось і знову війна». Її чоловік присвятив нинішнім подіям на Сході.  

Свято вдалося на славу. Своїми враженнями поділилась Оксана Нерода, зауваживши, що Привітненська громада дійсно багата на талановитих людей. Вручаючи дипломи, вона адресувала чимало компліментів кожному із конкурсантів. Руслан Дудік закликав голосувати за своїх фаворитів на сторінці у Фейсбук. 

Учасники, які пройшли у наступний – другий етап творчого проекту «Свої»

У номінації «СВОЇм серцем»:

Адріана Марчук (пісня «Дивна квітка»), Іван Вергун (пісня «Я так люблю, Україно, тебе»), Анастасія Льопа (пісня «За лісами, горами»), Павло Уляницький (пісня «Добрий ранок, Україно»), дует Анастасія Льопа та Павло Уляницький (пісня «Батьки мої»), Святослав Баранчук (авторська пісня «Ось і знову війна»), Андрій Романчук (соло на сопілці «Сповідь»).

 У номінації «СВОЇми руками»:

Анастасія Гомон (вишивка бісером), Наталія Красовська (вишивка), Аліна Ребрук (випічка), Сергій Андрійчук (різьба по дереву).

Коментарі
09 Березня 2019, 02:00
А то ше не ізвєсно свої вони чи чужі. Як дорогу бити то чужі ,а як концерт то свої.
09 Березня 2019, 18:23
Нас знову ділять на своїх і чужих. Так хочеться,щоб ми всі українці були разом у нашій найкращій країні і шанс у нас є- треба лишень вистояти перед всякими політичними хитрощами і включити свій розум.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024