«СВОЇ» побували в Озютичах: як відбувався відбір талантів, і хто пройшов в другий етап конкурсу

09 Березня 2019, 14:00
6068

За підтримки благодійного фонду Сергія Мартиняка в районі проходить творчий проект «СВОЇ». Мета цього масштабного дійства – об’єднати усіх, в кого золоті руки, добре серце, хто креативний та цілеспрямований, має ідеї та хоче втілити їх у життя.

Координатор проекту Оксана Нерода та авторитетне журі у складі директора дитячої музичної школи Ольги Кревської, завідувача сектору культури РДА Руслана Дудіка та керівника гуртків районного Будинку школяра Аліни Фордюк продовжують мандрувати районом у пошуку талантів. У перший день весни до відбіркового етапу проекту долучились Озютичі.

У цьому селі до підготовки і проведення конкурсної програми підійшли досить серйозно. Щойно ми переступили поріг школи – «вималювалась» розмаїта виставка робіт народних умільців. Від побаченого просто розбігалися очі. Багато місцевих майстринь (Марія Родін, Оксана Кульчицька, Ольга Савицька, Галина Кліщук, Марія Малюк) презентували вишивки хрестиком: рушники, серветки, вбрання тощо.

Оксана Кульчицька
Оксана Кульчицька

А вишиті бісером картини, ікони, одяг – Марія Макарчук, Алла Ковальчук, Віта Шахраюк.

Привертали увагу ткані рушники Ніни Базилюк, сімейна реліквія родини Гудим (старовинні вишиванки). Були тут представлені й різноманітні кошики з лози Миколи Челядіна, в’язані дитяче взуття, рукавички, іграшки тощо Віри Герасимчук та Віри Пшенко, незвичайні вироби з підручних матеріалів Олени Герез, роботи з бісеру Руслани Дудюк, поробки в техніці оригамі Яніни Коновалюк, макраме Ольги Савицької. Олександр Поліщук та Ірина Кіпень презентували власні картини, написані в різних техніках, а Іванна Макушинська – багатий доробок картин з берести. Цікаво було подивитися на роботи майстра з випалювання по дереву Костянтина Ковальчука

Олександр Поліщук
Олександр Поліщук

Ольга Савицька
Ольга Савицька

Імпровізовану сцену організатори облаштували в коридорі навчальної установи. Конкурсантам побажала успіху координатор проекту Оксана Нерода. Їй школярі урочисто вручили на українському рушнику запашний коровай. А далі жителі села взялися демонструвати свої таланти… Найбільше традиційно було представлено вокальних номерів. Співом підкорювали журі учениця 6 класу Валерія Соколюк (пісня «Донька України»), учень 8 класу Дмитро Галюк («Ми – козаки»), учениця 5 класу Юлія Арсенік («Світ шкільний»), Богдана Таровська («Плакала»), Олександр Мороз («Ти моя»), дуети у складі Юлії Арсенік та Валерії Соколюк («Мрії України») і ведучих дійства Ольги Наконечної та Іванни Макушинської («Моя Україна»), місцевий церковний хор («Молитва про Україну», «Єднаймось у вірі», «Пісня про маму»), родинне тріо Галайдів («Чорноморець»), вокальна група працівників школи («Моє село»).

1
Оксана Нерода вручає диплом Юлії Арсенюк та Валерії Соколюк
Оксана Нерода вручає диплом Юлії Арсенюк та Валерії Соколюк

Олександр Мороз
Олександр Мороз

Богдана Таровська
Богдана Таровська

1
Вокальна група працівників школи
Вокальна група працівників школи

Дмитро Галюк
Дмитро Галюк

1
Родинне тріо Галайдів
Родинне тріо Галайдів

1
Церковний хор
Церковний хор

Чарівною мелодією скрипки потішила школярка Юлія Кліщук.

1
Юлія Кліщук
Юлія Кліщук

До глибини сердець зворушила присутніх колишня вчителька Галина Феодосіївна Кліщук, яка розповіла «Баладу про дві душі», читала поезії «Сивина» та «Шлях на Голгофу», а завершальним акордом її виступу стали гуморески.

Галина Феодосіївна Кліщук
Галина Феодосіївна Кліщук

Власним віршем «Німий солдат» достукувалась до присутніх Іванна Макушинська, а Дарина Челядін натхненно декламувала поезію Лесі Українки «Забуті слова». 

2
Дарина Челядін
Дарина Челядін

1
Іванна Макушинська
Іванна Макушинська

 На завершення директор місцевої школи Олександр Гапяк побажав односельцям віри в себе і натхнення, зауваживши, що шлях у районі «Свої» починали саме з Озютич – коли взимку сюди завітали Арсен Мірзоян і Тоня Матвієнко. Вручаючи конкурсантам дипломи, Оксана Нерода подякувала усім за теплу, родинну атмосферу.

Учасники, які пройшли у наступний – другий етап творчого проекту «Свої».

У номінації «СВОЇм серцем»:

Валерія Соколюк (пісня «Донька України»), Юлія Арсенік (пісня «Світ шкільний»), Богдана Таровська (пісня «Плакала»), дует у складі Юлії Арсенік та Валерії Соколюк (пісня «Мрії України»), родина Галайдів (пісня «Чорноморець»), Іванна Макушинська (власний вірш «Німий солдат»), Дарина Челядін (вірш «Забуті слова»).

У номінації «СВОЇми руками»:

Марія Макарчук, Алла Ковальчук, Віта Шахраюк (вишивка бісером), Віра Герасимчук (в’язання спицями), Микола Челядін (вироби з лози), Костянтин Ковальчук (випалювання по дереву), Олександр Поліщук (образотворче мистецтво), Руслана Дудюк (вироби з бісеру), Іванна Макушинська (картини з берести).

Коментарі
10 Березня 2019, 11:07
депутат-олігарх розпочав підготовку д о виборів.
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024