Холопичівський священник відмовляється переходити до ПЦУ разом з громадою

08 Березня 2019, 19:00
Перехід до ПЦУ 3362
Перехід до ПЦУ

У Холопичівській громаді провели голосування за перехід до Православної Церкви України. 

За перехід у Свято-Михайлівській громаді проголосувало 300 учасників, проти – 60, 40 – утрималося. Священник УПЦ Іоанн Михайлович Комаров, у якого дві парафії, відмовляється переходити разом з громадою, ключі від храму поки в нього.

Нагадаємо, що першими до ПЦУ у Локачинському районі приєдналися громади сіл Сірнички, Семеринське і Зубильне3 лютого парафія села Зубильне прийняла рішення залишити УПЦ ПМ, 10 лютого настоятель Володимир Бірук не віддав ключі від церкви, «Інтер» приїхав знімати, а люди вирішили відкрити церкву самотужки через тижденьУ Войнині перейти до Православної Церкви України вирішили 10 лютого.. Наступними церквами, які перейшли до ПЦУ на Локачинщині стали Маньківська, громада якої, прийняла рішення 21 лютого та Бубнівська.

Коментарі
09 Березня 2019, 01:38
Ситуація звичайно складна. Але мені здається що ніколи церква неповинна нічого мати спільного з політикою. Влада дала " томос"людям як костомаху псам щоб люди гризлися між собою і незвертали увагу на буденність. Бабця немає за що заплатити комуналку і купити ліки за то в неї є томос За місяць вибори,прийде новий пастух і скаже : ні УПЦ,давайте підем в бабтісти,і стадо побіжить. Ще трохи і заборонять Бога,як при совєтах,а Ви і надалі йдіть на поводку,дойде до того що будете поклонятися президенту. "Ні корови ні свині за то Сталін на стіні" В принципі це моя думка. Несудіть строго. Вирішуйте самі...
09 Березня 2019, 02:18
Складна ситуація...<br/>Хто знає, що робити ?...<br/>Щоб була простіша.
09 Березня 2019, 18:07
Церква належить громаді.Священник - проти громади.Східний сусід дуже небезпечний і зовсім нам не брат.Отже священнику дуже просто зробити висновки.
09 Березня 2019, 18:26
ПОКАЙТЕСЯ ЛЮДИ, БО ГОРЕ ВАМ БУДЕ, ЯК БОГ ВАС СУДИТИ ПРИЙДЕ.......
09 Березня 2019, 18:32
Вони дійсно надіються на нового &quot;пастуха&quot;,тому просять відтермінувати до виборів чи до Пасхи. Проте громада на вчорашніх зборах вирішила перейти в ПЦУ,незважаючи на шаленний спротив. Позиція священника,м'яко кажучи,зовсім не християнська.<br/> Сьогодні вже отримано свідоцтво про зарахування до кліру Володимир-Волинської єпархії ПЦУ.
09 Березня 2019, 20:45
Бо ці гидотні створіння в рясах несуть руський мір, якого нам так бракувало
09 Березня 2019, 20:48
А я все думаю чому в нас народ так не любить московських попів від Путіна
11 Березня 2019, 11:18
Церква з покін віків завжди була втягнута в політику, проте всі ми свідомі люди, (а не стадо, як ви пишити не судіть по собі) і самі повинні приймати рішення яке нам до душі і яка різниця коли, вибори пройдуть , а жити нам далі і нашим дітям....
19 Березня 2019, 18:06
Треба гнати москалів!!!!!
23 Березня 2019, 17:26
Українська православна церква МП лише в 1990 році указом патр.Алексія II формально отримала незалежність та автономію. Проте насправді і навіть офіційно вона є частиною РПЦ. Це закріплено в Статутах УПЦ і РПЦ.Зокрема: Статут УПЦ. РОЗДІЛ І. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ. Пункт 3. Українська Православна Церква з’єднана з Помісними Православними Церквами через Руську Православну Церкву. Пункт 4. Українська Православна Церква … у своєму управлінні керується постановами Архієрейського Собору Руської Православної Церкви від 25-27 жовтня 1990 року… . Пункт 5. Українська Православна Церква … є самокерованою частиною Руської Православної Церкви. <br/>РОЗДІЛ ІІ СОБОР УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ<br/>Пункт 6. До обов’язків Собору належить: <br/>б) збереження…канонічної єдності з Руською Православною Церквою;<br/>в) нагляд за втіленням у життя рішень Помісних Соборів Руської Православної Церкви.<br/>РОЗДІЛ ІІІ СОБОР ЄПИСКОПІВ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ<br/>Пункт 5. Собор єпископів діє на підставі священних канонів Церкви, постанов Помісних і Архієрейських Соборів Руської Православної Церкви. <br/>Далі: Статут Русской Православной Церкви<br/>Глава X. Украинская Православная Церковь<br/>3. В своей жизни и деятельности Украинская Православная Церковь руководствуется Определением Архиерейского Собора Русской Православной Церкви 1990 года «Об Украинской Православной Церкви», Грамотой Патриарха Московского и всея Руси 1990 года и Уставом Украинской Православной Церкви, который утверждается ее Предстоятелем и одобряется Патриархом Московским и всея Руси.<br/>5. Предстоятель Украинской Православной Церкви избирается епископатом Украинской Православной Церкви и благословляется Святейшим Патриархом Московским и всея Руси.<br/>6. Имя Предстоятеля поминается во всех храмах Украинской Православной Церкви после имени Патриарха Московского и всея Руси.<br/>10. Решения Поместного и Архиерейского Соборов РПЦ являются обязательными для Украинской Православной Церкви.<br/>13. Украинская Православная Церковь получает святое миро от Патриарха Московского и всея Руси.<br/> Читач,мабуть,помітив,що РПЦ-це Руська Православна церква (офіційно так і є),а не Російська. Ми знаємо,що є Російська Федерація (РФ),Російська Академія наук(РАН),Російські залізні дороги(РЖД),Російські збройні сили (ВСР) та інш. Одна лише церква - Руська. Отак Росія перекручує історію і краде навіть наші історичні назви.
23 Березня 2019, 17:31
Якби не Томос, Україна ще невідомо скільки років не знала, наскільки вона просякнута «руським міром». Виявляється, що носіями цього варварського безкультур’я є переважна кількість священиків УПЦ МП. З коментарів, які ідуть від цих людей стає зрозумілим, що вони є носіями хамства, невігластва, агресивності та неправди. А тому виходить, що автокефальність українського православ’я потрібна не стільки для того, аби бути рівними серед рівних в православному й навіть всьому християнському світі, а перш за все, для того, щоб відмити країну від цього бездуховного бруду. Важливо продемонструвати, перш за все молодим людям, різницю між Церквою християнською та московською релігійною організацією, яка зухвало називає себе православною. Пройде не так вже і багато років, коли усі казатимуть про передбачливість і історичну мудрість Патріарха Варфоломія, який зважився відкинути московську облуду і всупереч багатьом факторам надав українцям Томос. Томос – це основний засіб очищення України й значної частини православного світу від московської псевдо православної плісняви.
23 Березня 2019, 17:33
Ясно одне: українська церква має право бути, так само, як українська мова, культура і сама Україна як держава. Чому інші церкви не називають політичними утвореннями, а тільки українську? Тому що якщо українці справді полюблять своє, українське, яке їм тривалий час забороняли любити, то вони нарешті звільняться від комплексів жертви і страдництва, що сидять буквально в генах, і почнуть поважати себе, при цьому абсолютно не заважаючи іншим так само плекати своє і мати право на власну точку зору й самоповагу. Нам так довго втовкмачували думку, що любити своє соромно, непристойно, що ми не маємо на це права, бо ми чомусь якісь менш цінні й достойні, ніж інші нації, що ми настільки звикли жити з цим психологічним мазохізмом і боїмося навіть спробувати – як це, жити так, як мріяли наші пращури, століттями борючись за право бути. Інерційні звички – не завжди хороша річ, особливо коли абсурдність вікової застиглості очевидна через неспростовні факти.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39