Релігійна громада Холопич та Мовчанова офіційно перейшла до Православної Церкви України

10 Березня 2019, 12:30
3778

Релігійна громада сіл Холопичі та Мовчанів офіційно приєдналась до Православної Церкви України.

9 березня, єпископ Матфей у приміщенні єпархіального управління зустрівся з представниками Свято-Миколаївської громади сіл Холопичі та Мовчанів, які під час зборів, підтримали рішення про перехід з Московського патріархату у Православну Церкву України, – повідомляє Володимир-Волинська єпархія Православної Церкви України.

Під час зустрічі написали прохання на ім’я Преосвященного єпископа Матфея щоб прийняти їх у клір Володимир-Волинської єпархії Православної Церкви України.

Архієрей задовільнив їх прохання.

Нагадаємо, що першими до ПЦУ у Локачинському районі приєдналися громади сіл Сірнички, Семеринське і Зубильне3 лютого парафія села Зубильне прийняла рішення залишити УПЦ ПМ, 10 лютого настоятель Володимир Бірук не віддав ключі від церкви, «Інтер» приїхав знімати, а люди вирішили відкрити церкву самотужки через тижденьУ Войнині перейти до Православної Церкви України вирішили 10 лютого.. Наступними церквами, які перейшли до ПЦУ на Локачинщині стали Маньківська, громада якої, прийняла рішення 21 лютого та Бубнівська. Нещодавно, і у Холопичівській громаді провели голосування за перехід до Православної Церкви України.

Коментарі
11 Березня 2019, 03:29
всі люди які переходять це розкольники церква ПЦУ ще не визнана церквами люди одумайтесь
11 Березня 2019, 17:08
Розкольники пишуть. Бог один.
12 Березня 2019, 00:30
Церква в селі Холопичі Локачинського району є Українська Православна церква Київського патріархату на чолі з Благочинним Онуфрієм .В нашому селі захватила церкву проплачена громада,начепили на ворота ланцюги і повісили свої замки .А Хмелюк Вадим 1993 року народження, який ні коли не приходить до церкви, коли правиться перескочив через церковний забор і опечатав вхідні двері в церкві .Петровський Андрій і Швець Юрій теж перескочили через забор і стали зав'язувати ворота ланцюгами.А прихожани тієї церкви перешкоджали тим діям.Тим самим вони подерли їм руки не звертаючи на це уваги .Яблонсьа Діна перешкоджала їхнім діям,при тому Швець Юрій забрав у неї кулю і в агресивному запалі її поламав . А Бартов М.В.,ДзялоВ.,ДишкоТ.,КулякМ.,ШпачукК.,Шевчук І. і вся та громада дивлячись на ті дії сміялись і раділи.Ці ланцюги привіз Гутий В.М. староста с.Холопичі .Тій громаді заплатили гроші,вони не є віруючі люди,вони вірують в гроші і телебачення. Не давши здійснити Отцю Іоану службу в храмі, Отець Іоан змушений був провести богослужіння за межами храму,біля забору.А та інша громада стояла і сміялась.
12 Березня 2019, 01:33
Сьогодні11березеня ,день Великого посту.Так як усе закрито і опечатано,то Отець Іоан змушений був провести службу біля забору,а тієї громади не було ,їм не треба тієї церкви.За те що вони роблять їм заплатили.Їхня служба проводиться в барах,це нелюди.
17 Березня 2019, 13:07
Звідки такі твердження що їм заплатили ? Чи ви судите по собі?
17 Березня 2019, 23:23
Все написане п. Володимиром, якщо ім'я справжнє, брехня...
17 Березня 2019, 23:34
Закритий храм і ворота лише тому, що о. Іван їх і не відкривав...і ключі віддавати не хоче...виникає запитання - чому??? Чи є йому що приховувати??? Все приховане стає явним!!! А Бог і правда на нашій стороні!
17 Березня 2019, 23:55
І телебачення привіз о. Іван
18 Березня 2019, 00:02
Черговий раз переконуюсь у брехливості прихильників настоятеля Свято-Миколаївського храму с. Холопичі о. Івана. Лише Він в змозі припинити протистояння...замирити громаду ...та Він, на превеликий жаль цього зробити не бажає!!!!
18 Березня 2019, 22:26
Хай би ще молились хоч 1000 років на допотопній старослов янській мові.<br/><br/> Але ж війна Росії на Донбасі, яку освячує Кирилл, убивають наших хлопців, а батюшка каже:,,Що там робить українська армія(!!!). Приїхали... Оце так наставник громади... Піп- явний сепар. Цікаво, що прихильниками московського попа є майже поголовно всі колишні регіонали, а тепер прихильники опоблоку... Слава Богу, що їх всього два десятки, а нас - понад три сотні. Але ми їх терпимо і прощаємо, бо все одно будуть ходити до Української церкви.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39