Катерина Новосад: «В березні максимально спрямовуватимемо зусилля для своєчасного забезпечення громадян ID-картками»

12 Березня 2019, 15:10
Катерина Новосад 3203
Катерина Новосад

Сьогодні паспорт громадянина України молоді люди отримують з 14 років. Для отримання ID-картки потрібно не пізніше, ніж через місяць після досягнення 14 років, звернутися до територіального підрозділу міграційної служби.

Вперше електронний паспорт оформляється виключно за місцем реєстрації, – інформує завідувачка Локачинського районного сектору Управління ДМС України у Волинській області Катерина Новосад.

Перелік документів, необхідних для оформлення пластикового паспорта, зведений до мінімуму – свідоцтво про народження, паспорти батьків, довідка про реєстрацію місця проживання, ідентифікаційний код. Послуга для юних заявників є безкоштовною.

Реєстрація для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні (ЗНО) триває. З 14 років для реєстрації обов’язковим документом є паспорт (ID-картка). Карта видається не пізніше ніж через 20 робочих днів із дня подачі документів. Тож часу залишилося не так багато, адже фініш реєстрації − 25 березня.

Паспорт громадянина України – основна підстава реалізації права голосу у виборах. Відповідно до роз’яснень Центральної виборчої комісії України (Постанова ЦВК №268 від 27 грудня 2018 року), виборець включений до списку виборців, має можливість реалізувати право голосу на виборах Президента України шляхом отримання виборчого бюлетеня за умови пред'явлення, зокрема, паспорта громадянина України. 
У громадянина України може бути паспорт у вигляді паспортної книжечки або у вигляді картки (ID-картки). Відтак громадяни, що мають паспорти у вигляді книжечки, або ж у вигляді ID-картки мають абсолютно рівні права у день голосування.

З метою сприяння громадянам України в реалізації своїх прав територіальні підрозділи міграційної служби у Волинській області впродовж березня поточного року будуть максимально спрямовувати свої зусилля для своєчасного забезпечення громадян ID-картками. Зверніть увагу, що термін оформлення ID-картки у регламентному порядку становить 20 робочих днів, у терміновому – 10.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024