Що роблять на Волині, аби запобігти булінгу

12 Березня 2019, 17:00
Булінг 1293
Булінг

У цьому році набув чинності Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу», який спрямований на те, щоб комплексно впливати на проблему цькування в Україні.

Повідомляє Головне територіальне управління юстиції у Волинській області.

Основне, що передбачив цей закон:

  • вперше визначив юридично поняття булінгу в українському законодавстві;
  • відповідальність не тільки за вчинення, але й за приховування випадків булінгу;
  • запровадив контроль керівників навчальних закладів за виконанням заходів по протидії булінгу, розгляд заяв про випадки цькування від учнів та їх батьків.

Упродовж минулого так і цього року юстиція Волині активно розповідає громадянам, громадським організаціям, профільним органам влади та іншим заінтересованим особам про зміни до законів України щодо протидії булінгу.

Сьогодні хотілось би відмітити роботу за два місяці 2019 року головного юридичного відомства Волині у рамках кампанії #СтопБулінг.

Отже, фахівці юстиції Волині провели 270 правоосвітницьких заходів, з них: 112 уроків в школах, 14 в спортивних гуртках, 35 в професійно-технічних училищах, 4 в школах – інтернатах та 95 для інших громадян (вуличні інформування, зустрічі з батьками, круглі столи з педагогами, семінари та ін). Здійснили більше 100 публікацій на тему булінгу у засобах масової інформації. Виступили 8 разів по місцевих телеканалах та 2 на радіомовленні.

Зазначимо, що різних правоосвітніх заходів на цю тему чимало. На досягнутому зупинятись не будуть, адже до реалізації кампанії «СтопБулінг» залучені всі підрозділи юстиції Волині з метою проінформувати про права якомога більшій кількості волинян.

«Ми намагались охопити практично всю Волинську область і звісно на цьому зупинятись не будемо. Попереду ще багато запланованого. Щоразу намагатимемось робити все більш цікавіші заходи. Люди повинні знати як себе захистити в разі порушення своїх прав! І саме в цьому юстиція Волині буде сприяти, адже ми працюємо для Вас!» – зазначив Антон Кустик.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром