Бубнівську парафію прийняли у склад Володимир-Волинської єпархії ПЦУ

12 Березня 2019, 16:50
Перехід 3377
Перехід

Бубнівська громада Локачинського благочиння провела збори з єпископом Матфеєм, під час яких учасники підтримали перехід до Православної Церкви України. 

Збори пройшли 11 березня у приміщенні єпархіального управління, – повідомляє Православна Церква України Володимир-Волинська єпархія

Під час зустрічі написали прохання на ім’я Преосвященного єпископа Матфея щоб прийняти їх у клір Володимир-Волинської єпархії Православної Церкви України.

Архієрей задовільнив їх прохання. 

Попередньо повідомлялося, що Бубнів звернулася до управління Луцько-Волинської єпархії ПЦУ, оскільки раніше села входило до складу Волинської єпархії УПЦ МП з центром у Луцьку. Однак, межі єпархій у ПЦУ відрізняються. Локачинський район належить до Володимир-Волинської єпархії разом з Володимир-Волинським, Іваничівським, Любомльським, Турійським та Шацьким. Тому релігійну громаду села Бубнів прийняли у клір Володимир-Волинської єпархії ПЦУ. 

Нагадаємо, що першими до ПЦУ у Локачинському районі приєдналися громади сіл Сірнички, Семеринське і Зубильне3 лютого парафія села Зубильне прийняла рішення залишити УПЦ ПМ, 10 лютого настоятель Володимир Бірук не віддав ключі від церкви, «Інтер» приїхав знімати, а люди вирішили відкрити церкву самотужки через тижденьУ Войнині перейти до Православної Церкви України вирішили 10 лютого.. Наступними церквами, які перейшли до ПЦУ на Локачинщині стали Маньківська, громада якої, прийняла рішення 21 лютого. Також перейшла і Холопичівська громада.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024