«СВОЇ» завітали до жителів Заячицівської сільської ради

16 Березня 2019, 10:16
СВОЇ побували у Заячицях 4202
СВОЇ побували у Заячицях

Творчий проект «СВОЇ» продовжує відкривати у Локачинському районі все нові й нові таланти. Відбувається він за підтримки Благодійного фонду Сергія Мартиняка. Учасниками є усі, у кого золоті руки та щире серце, хто має ідеї та прагне втілити їх у життя.

Минулого тижня, а саме 6 березня, «СВОЇ» завітали до жителів Заячицівської сільської ради. Святкове дійство проходило у місцевому будинку культури.

Розпочався фестиваль з огляду творчої виставки. Свої чудові роботи тут представила майстриня-вишивальниця Ганна Шумчук. За допомогою бісеру вона створила картини небаченої краси. А різнокольорові хрестики, які поклали на полотно її умілі руки, забуяли квітами на рушниках та українському вбранні. Вишиванки, картини та ікони, виконані в техніці бісероплетіння, презентували також освітянки Юлія Паламарчук та Людмила Ничипорук. Не одне уподобання, виявилось, має жителька Заячиць Катерина Лялюк – чудово малює, вишиває національні костюми, захоплюється виготовленням сувенірів. А на проекті майстриня виставила свої неперевершені картини, вигаптувані гладдю. Із захопленням присутні розглядали українські сувеніри Ольги Романюк, яка до того ж єдиною із усіх учасників проекту у Заячицях представила розроблену бізнес-ідею на тему «Дитяча розвиваюча іграшка».

А невдовзі сцену звеселили ніжні, мелодійні голоси учасників проекту. Одна за одною тут линули українські пісні: про красу природи та любов до батьківщини, шанобливе ставлення до близьких і рідних, про світле почуття – кохання. Своїми пісенними подарунками порадували присутніх: Ангеліна Бугайчук («Я піду в далекі гори»), Софійка Мельник («Вишивала мама рушничок»), Юлія Мельник («Хто, як не ти?»), Аліна Бугайчук («Вишиваночка»), Аліна Сорока («Мамині очі»), дитяча вокальна група «Вишиваночка» («Моя Україно»). Жартівливих ноток напередодні жіночого свята додали виступи жіночої вокальної групи «Лебідонька», гумористичне театралізоване дійство «У переддень 8 Березня», гумореска Павла Глазового «Ми – мужчини» (прозвучала у виконанні Дмитра Мороза). До глибини душі усіх вразив вірш «Батьківські обереги», продекламований Анною Сорокою. Неабиякого драйву творчому дійству додав енергійний танець в стилі шафл у виконанні хореографічного аматорського колективу «Струмочок».

2
А. Бугайчук
А. Бугайчук

1
Аліна Бугайчук
Аліна Бугайчук

Отож, свято вдалось на славу. На завершення концертної програми до присутніх звернулась координатор проекту Оксана Нерода, яка подякувала усім за гостину, за те, що відгукнувшись на пропозицію, приєдналися до  «СВОЇх» та яскраво продемонстрували таланти. Вручаючи дипломи, вона щиро бажала кожному конкурсанту подальших перемог. До вітань також долучились Руслан Дудік – завідувач сектору культури РДА та Микола Багнюк – Заячицівський сільський голова.

Аліна Сорока
Аліна Сорока

2
Анна Сорока
Анна Сорока

1
Г. Шумчук
Г. Шумчук

Приємно повідомити, що у наступний – другий етап творчого проекту «СВОЇ» пройшли усі учасники – жителі Заячицівської сільради, які представили свої роботи у номінаціях «Своїм серцем», «Своїми руками» та «Своїм розумом». Вітаємо!

2
Група Вишиваночка
Група Вишиваночка

1
Група Лебідьнька
Група Лебідьнька

1
Д.Мороз
Д.Мороз

1
К. Лялюк
К. Лялюк

1
Л. Ничипорук
Л. Ничипорук

1
О. Нерода Р. Дудік та учасники проекту
О. Нерода Р. Дудік та учасники проекту

2
О. Романюк
О. Романюк

1
С. Мельник
С. Мельник

1
Ю. Мельник
Ю. Мельник

2
Ю. Паламарчук
Ю. Паламарчук

2
Колектив Струмочок
Колектив Струмочок

Людмила Мельничук

Фото автора

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024