У Затурцях пройшов перший відбірковий етап проекту «Свої»

16 Березня 2019, 13:33
Наталія Дуда 5401
Наталія Дуда

Впродовж 2019 року у Локачинському районі за підтримки Благодійного фонду Сергія Мартиняка проходитиме творчий проект «Свої».

Нещодавно до відбіркового етапу проекту долучилась Затурцівська громада. Свято творчості проходило у приміщенні загальноосвітньої школи села Затурці.Сюди, окрім місцевих жителів, показати свої таланти приїхали учасники з Великого Окорська, Шельвова, Войнина, Зубильного, Манькова, Садівських Дубин. Також завітали гості з району – координатор проекту Оксана Нерода та члени журі – Ольга Кревська – директор дитячої музичної школи, Руслан Дудік – завідувач сектору культури РДА та Аліна Фордюк – керівник гуртків районного Будинку школяра.

1
Агнеса Гоздецька
Агнеса Гоздецька

3
Артем Красновид
Артем Красновид

Дійство розпочалося з огляду творчої виставки. Свої неперевершені роботи з бісероплетіння радо представили народні умільці Тетяна Козак, Юлія Зеленчук, Ірина Сокач та Ольга Паламар. Чудові прикраси, виготовлені в техніці «канзаші», презентувала затурчанка Любов Федорук. Із захопленням присутні розглядали композиції з цукерок, які виготовила Олеся Тимофіюк, аплікації картин керівника гуртків Людмили Скалій, а також вишиті стрічкою диво-картини дев’ятикласниці Тетяни Хом’як. Наталія Дуда показала свої творчі шедеври з образотворчого та декоративно-прикладного мистецтв. До глибини душі вразили художній талант шестикласника Івана Самборука, краса писанок Олени Романюк, вироби, представлені майстринею плетення гачком Русланою Тарасюк.

1
Владислав Козак
Владислав Козак

1
Галина Ушакова
Галина Ушакова

А за мить зі сцени вже линула пісня. Першим мелодійним подарунком – «Розкажу про Україну», порадувала глядачів Дарина Паламар з Окорська. Словами пісні школярка передала велику любов до найпрекраснішого у світі  краю, яким пишається наш народ. У виконанні Дарини Будь ніжно і трепетно прозвучала «Пісня українська». А про вірних дітей України, які поплатилися життям, захищаючи рідну землю від ворога, заспівала Ірина Соколюк. Музичний твір «Нашим героям» з вуст дівчини звучав задушевно та проникливо, лишивши у душі слухача сліди болю та жалю від непоправних втрат. Невдовзі глядацьку залу заполонили чарівні звуки акордеона. Твір «Веселий кабальєро» прозвучав у виконанні Артема Красновида з Войнина.

Дарина Будь
Дарина Будь

1
Дарина Королюк
Дарина Королюк

Ключик до кожного серця присутніх на творчому проекті підібрала поезія Галини Ушакової – росіянкою за національністю та українкою в душі, яка зворушливо освідчується в любові до найріднішого куточка на землі у книзі «Ода Затурцям». Творчих надбань у поетеси чимало. Нині пані Галина мріє про видавництво дитячих книг. А в цьому, як сподівається, їй допоможе проект «Свої».

Дзвінкоголоссям та емоційним виконанням музичного твору «Букет моїх пісень» порадував співочий дует у складі Катерини Марчук і Оксани Іванчук. Не залишили нікого байдужими на святковому дійстві пісні: «Ой вийду я на ту гору» у презентації Катерини Марчук, «Матусю рідненька» – Олександри Харчук, «Благослови» – Агнеси Гоздецької, «Ми за мир» – Дарини Королюк, «Небо знає» – Іванни Іванчук.

1
Дарина Паламар
Дарина Паламар

Іван Самборук
Іван Самборук

Бурхливими оплесками зустріли усі наймолодшого учасника фестивалю – Владислава Козака, у виконанні якого прозвучав народний танець «Козачок». Продовжив концертну програму Олег Світлицький, представивши публіці музичний твір «Румба».

Справжньою знахідкою творчого свята став бізнес-проект, розроблений ініціативною групою жителів села Великий Окорськ. Обравши напрямок «СВОЇм розумом», учасники першими заявили про себе на Локачинщині у цій номінації. Іван Франчук – представник ініціативної групи, озвучив бізнес-ідею «Свої для своїх», головна мета якої – створити комфортне та безпечне місце відпочинку біля озера Окорське та створити інфраструктуру для ведення підприємницької діяльності., а саме – мережі торгівельного обслуговування і громадського харчування, подальшого розвитку зеленого туризму.

1
Іванна Іванчук
Іванна Іванчук

3
Ірина Сокач
Ірина Сокач

На завершення концертної програми першого етапу проекту «Свої» Оксана Нерода та Руслан Дудік привітали учасників та нагородили їх дипломами. До привітань долучився Василь Демидюк – заступник сільського голови Затурцівської сільської ради.

Координатор Оксана Нерода, підбиваючи результати конкурсного відбору, відмітила неперевершеність представлених яскравих талантів жителів Затурцівської ОТГ, які вразили до глибини душі. З її вуст прозвучала щира подяка усім, хто активно підтримав «СВОЇх», та побажала, щоб отриманий диплом для кожного учасника став першим потужним кроком у подальше успішне життя.

1
Ірина Сокалюк
Ірина Сокалюк

Учасники, які пройшли у наступний – другий етап творчого проекту «Свої».

У номінації «СВОЇм серцем»:

Ірина Соколюк (пісня «Нашим героям»), Дарина Будь («Пісня українська»), Артем Красновид(«Веселий кабальєро»), Галина Ушакова (вірші), Катерина Марчук (пісня «Ой вийду я на ту гору»), Олександра Харчук (пісня «Матусю рідненька»), Іванна Іванчук (пісня «Небо знає»), дует у складі Катерини Марчук та Оксани Іванчук (пісня «Букет моїх пісень»), Агнеса Гоздецька (пісня «Благослови»), Дарина Королюк (пісня «Ми за мир»).

У номінації «СВОЇми руками»:

Іван Самборук (образотворче мистецтво), Ольга Паламар (бісероплетіння), Тетяна Козак (бісероплетіння), Тетяна Хом’як (стрічкова вишивка), Наталія Дуда (декоративно- прикладне мистецтво), Олеся Тимофіюк (композиції з цукерок), Юлія Зеленчук (роботи з бісеру),  Руслана Тарасюк (плетення гачком), Любов Федорук («канзаші»).

У номінації «СВОЇм розумом»:

Іван Франчук (бізнес-проект «Благоустрій біля озера»), Галина Ушакова (бізнес-проект «Видавництво дитячих книг»).                    

3
Катерина Марчук та Оксана Іванчук
Катерина Марчук та Оксана Іванчук

1
Катерина Марчук
Катерина Марчук

Любов Федорук
Любов Федорук

1
Людмила Скалій
Людмила Скалій

72
Наталія Дуда
Наталія Дуда

Оксана Нерода та Іван Франчук
Оксана Нерода та Іван Франчук

1
Олег Світлицький
Олег Світлицький

1
Олександра Харчук
Олександра Харчук

1
Олеся Тимофіюк
Олеся Тимофіюк

2
Ольга Паламар
Ольга Паламар

Тетяна Козак
Тетяна Козак

Юлія Зеленчук
Юлія Зеленчук

                                                                     

Людмила Мельничук.

Фото автора.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024