Локачі: прибирати біля місцевої водойми стало традицією

16 Березня 2019, 12:18
Прибирання 4622
Прибирання

Члени громадської організації «Локачинська рибальська спілка» на чолі з її головою Сергієм Лінником взялися за благоустрій минулої суботи – 9 березня. На березі ставка зібралося зо три десятки ентузіастів з сокирами, бензопилами та іншим господарським реманентом.

Ці люди із неабияким запалом наводили порядок на прибережній смузі – обрізали дерева, вирубували старі кущі, збирали пластикові та скляні пляшки, одноразові стаканчики, обгортки, діставали різний непотріб з води. Сміття відразу вантажили на причіп, який, за попередньою домовленістю, підігнали працівники комунгоспу.

Робота кипіла з ранку і далі за обід. Голова рибальської спілки Сергій Лінник, який і сам активно включився у робочий процес, задоволений високою явкою небайдужих односельців й результатом їх старань.

«Добре, що ще не перевилися свідомі жителі, готові жертвувати власними силами й часом задля блага оточуючих. Місцевий ставок – це одне з небагатьох місць, де в Локачах можна змістовно відпочити. Сюди приходять не лише рибалки, а й молодь та діти. Потрібно прикладати зусилля, щоб на березі було комфортно і приємно проводити час. А чисто там, де не смітять – ось, що повинен пам’ятати кожен відвідувач, тоді й матимемо дійсно мальовничу водойму» – наголосив у коментарі Сергій Петрович.

Пенсіонер Юрій Хімічук вважає, що на ставку, як і у власній хаті, треба постійно підтримувати порядок, бо це, мовляв, все наше. Тож, почувши про «суботник», не вагаючись взяв до рук сокиру і з самісінького ранку подався допомагати. Каже, такі заходи об’єднують людей, а наскільки вони дієві знає ще з радянських часів.

Ще один член рибальської спілки – Володимир Марченко, який також працював у поті чола, зауважив, що саме від місцевих жителів, а не тільки від влади, залежить яким буде їхній населений пункт завтра.

«Проявлена нами ініціатива дала очевидний результат. Тепер на ставок, який вважаю перлиною Локач, можна й з онуками прийти, не переживаючи, що хтось проб’є ногу об скло, чи перечепиться за якийсь кущ» – сказав чоловік.   




Володимир Марченко
Володимир Марченко

Сергій Лінник
Сергій Лінник

Юрій Хімічук
Юрій Хімічук

Павло КОСТЮЧКО.

Фото автора

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024