На Локачинщині заборонили ловити рибу та раки

02 Квітня 2019, 08:30
Фото ілюстративне 1040
Фото ілюстративне

У 22 областях України почала діяти нерестова заборона на вилов водних біоресурсів.

Заборона діятиме з 1 квітня у Волинській, Рівненській, Вінницькій, Донецькій, Дніпропетровській, Житомирській, Івано-Франківській, Запорізькій, Луганській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Кіровоградській, Полтавській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Херсонській, Хмельницькій, Чернівецькій, Черкаській та Чернігівській областях. Про це повідомляє прес-служба Держрибагентства України.

З 1 квітня встановлено й заборону на вилов раків у Вінницькій, Волинській, Донецькій, Житомирській, Кіровоградській, Луганській, Полтавській, Сумській, Рівненській, Тернопільській, Харківській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій та Чернігівській.

Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом. Рибалити можна з берега в межах населеного пункту у дозволених місцях, за межами нерестовищ, межі яких визначені у наказах. Добова норма улову – три кілограми.

Також заборонено організовувати змагання з риболовлі та підводне полювання.

В Держрибагентстві наголосили, що під час нересту також забороняється проводити вибухові та інші види робіт, добувати будівельні матеріали.

Крім того, відповідно до Правил промислового рибальства у рибогосподарських водних об’єктах України забороняється добування водних живих ресурсів в даний період.

За порушення правил рибальства не лише штрафують, а й притягують до кримінальної відповідальності. Сума штрафів коливається від 34 до 680 гривень.  За незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотну шкоду, передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст. 249 ККУ. Штраф від 1 700 до 3 400 грн або обмеженням волі терміном до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Повідомити про порушення або отримати додаткову інформацію про нерестову заборону можна за телефоном «гарячої лінії» Держрибагентства: 0 (800) 50–52–50.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024