Що потрібно знати про суспільно корисні роботи для неплатників аліментів

05 Квітня 2019, 15:12
Аліменти 1949
Аліменти

Суспільно корисні роботи, які є одним із видів покарання для неплатників аліментів. Зазначимо, що цей вид покарання був введений першим пакетом законопроектів «Чужих Дітей Не Буває», що набули чинності у минулому році.

Варто знати, якщо сукупний розмір заборгованості з виплати аліментів перевищує суму відповідних платежів за 6 місяців, то боржник підлягає адміністративній відповідальності у вигляді суспільно корисних робіт, – повідомляє Головне територіальне управління юстиції у Волинській області.

Нагадаємо, що У Локачинському районі стягнули аліментів на понад 250 тисяч гривень.

Але, якщо ж такі аліменти мають сплачуватись на дитину, яка має інвалідність або є важкохворою, то заборгованість має становити у сукупному розмірі суму відповідних платежів за 3 місяці для притягнення боржника до адміністративної відповідальності.

Проте, не всіх осіб можна притягнути до суспільно-корисних робіт. Так, вони не призначаються особам, визнаним інвалідами I або II групи, вагітним жінкам, жінкам старше 55 років та чоловікам старше 60 років. Суспільно корисні роботи можуть призначатися на строк від 120 до 360 годин і виконуються не більше восьми годин, а неповнолітніми – не більше двох годин на день.

Суспільно корисні роботи боржник має виконувати у вільний від роботи чи навчання час і за їх виконання порушнику нараховуватиметься плата за виконану ним роботу. Оплата праці здійснюється погодинно за фактично відпрацьований час у розмірі не меншому, ніж встановлений законом мінімальний розмір оплати праці.

Читайте також: Локачинщина: що потрібно знати про аліменти.

В цьому році всього підлягало виконанню 100 постанов про накладення на боржника стягнення у вигляді суспільно корисних робіт, що винесені судами Волинської області. З 1 січня 2019 року державними виконавцями юстиції Волині стягнуто 29 748 тис грн завдяки застосуванню нових обмежень.

Нагадаємо, що Жителям району нагадують про зміни, які стосуються виплати аліментів.

Коментарі
05 Квітня 2019, 23:17
суспільно-корисні
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024