Онкохвору жінку з Острожчини ошукали шахраї

05 Квітня 2019, 11:03
Аліна Пардус 900
Аліна Пардус

Онкохвору жінку з Острожчини Аліну Пардус, кошти для лікування якої збирали всім регіоном, ошукали шахраї. Після телефонного дзвінка невідомого, який представився працівником банку, з рахунку жінки зникло понад 180 тисяч гривень.

Як повідомляють у прес-службі поліції, пані Аліні з телефонного номера, притаманного банківській установі, повідомили, що на її рахунок надійшли кошти від юридичної особи, тому її картку заблокують.

«Запитали, чи очікую платіж на певну суму. Я його очікувала, адже продавала через мережу Інтернет дитяче крісло. Повідомили, що він був скинутий від юридичної особи, що не дозволено правилами банку, тож мою картку заблоковано. Потім запевнили, що для розблокування картки, треба обнулити рахунок. Тобто, аби вберегти кошти, їх необхідно перевести на інший рахунок, а після розблокування картки все повернуть», – пояснює Аліна Пардус.

Аби вберегти зібрані на лікування кошти, жінка виконала всі умови шахраїв. Унаслідок проведених операцій із рахунку зникло 184 500 грн.

Поліцейські застерігають громадян при подібних телефонних дзвінках перервати розмову, не телефонувати за номером, вказаним у смс про заблокування картки, а з’ясувати все в оператора колцентру за номером, у  казаним на звороті картки. Можна також звернутися безпосередньо у відділення, де відкритий рахунок,  зробити запит через систему інтернет-банкінг або зателефонувати на спецлінію 102. Утім, у жодному разі не панікувати та не робити поспішних необдуманих учинків..

За фактом шахрайства, що завдало значної шкоди потерпілому, розпочали досудове розслідування за частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Район.Острограніше, Аліні, у сім’ї якої підростає дворічний синочок, потрібне дороговартісне лікування препаратом Pembrolizumad (Кейтруда), один курс якого коштує 140 тисяч гривень. Наступний курс лікування призначений на 16 квітня.

Охочі можуть переказати кошти за новим картковим рахунком у ПриватБанку  4149 4991 2107 5822 (Пардус Аліна Валеріївна)

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024