Уквітчати Холопичі допомагав волонтер, який вже засіяв квітами понад 600 кілометрів доріг країни

12 Квітня 2019, 17:25
5845

Це село першим в нашому районі долучилось до масштабного волонтерського проекту «Квітучий прапор України», який в цілях миротворчої місії і підняття іміджу держави реалізовує відомий волинянин.

Зробити населений пункт красивішим і пахучішим місцевій громаді нещодавно допомагав знаний скульптор-монументаліст, заслужений діяч мистецтв України Василь Рижук.

До слова, левову частину свого часу чоловік, якого за особливе захоплення в народі ще називають «сонячний чорнобривець», витрачає на квітникарство. За двадцять років на громадських засадах засіяв декоративними соняхами та чорнобривцями понад 600 кілометрів доріг в різних куточках країни. І ось черга дійшла й до нашого району.

В Холопичі волонтер приїхав на особисте запрошення сільського старости Василя Гутого, з яким був знайомий давно. Попередньо Василь Михайлович попросив долучитись усіх небайдужих. А таких в селі назбиралося чимало – зо два десятки людей, в тому числі й місцеві школярі та педагоги. З нетерпінням зустрічі із «сонячним чорнобривцем» чекали діти, бо ж раніше читали про цю неординарну особистість в Інтернеті. Приєдналося до акції й кілька жителів обласного центру, зокрема і голова Луцької районної організації «Спілка Чорнобиль» Федір Рузак.

Під керівництвом Василя Рижука робота дійсно закипіла. Спільними зусиллями тут засіяли декоративними соняхами та чорнобривцям узбіччя дороги від Холопичівського лісу до початку Манькова, а це загалом близько п’яти кілометрів. Облаштували і дві гарні клумби біля приміщення сільської ради. До слова, завчасно заготовлений насіннєвий матеріал волонтер привіз з собою.

Василь Рижук зауважує:

«Поки наші політики лиш обіцяють зробити державу квітучою, ми – звичайні українці, втілюємо це на ділі».

Волантер поділився і враженнями:

«Одержав неймовірне задоволення від колективної праці і спілкування з людьми. Гуртом працювати завжди легше і веселіше, а особливо коли до роботи беруться такі завзяті помічники, як в Холопичах. З місцевого старости, який проявив ініціативу задля втілення доброї справи, слід брати приклад й іншим керівникам громад. Мені дуже приємно, що ще один клаптик волинської землі невдовзі виграватиме розкішними барвами».

Втома для усіх була приємною, бо відчували, що зробили маленький вклад у велику справу. Із величезним задоволенням учасники акції смакували українськими стравами, які приготували місцеві господині.






 

Павло КОСТЮЧКО

Коментарі
13 Квітня 2019, 11:13
ОТ ХТО ДІЙСНО ГЕРОЙ УКРАЇНИ!ДЯКУЄМО ВАСИЛЮ АНДРІЙОВИЧУ ЗА ВАШУ НЕВТОМНУ ПРАЦЮ!
13 Квітня 2019, 13:04
Щиро радію за людей,які прикрашають нашу планету.Квіти - це посмішка землі до нас. Але дуже сумно,коли багато людей чекають на Василя Андрійовича, який приїде і допоможе облаштувати клумби біля сільської ради .
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024