Ірина Констанкевич вимагає від Гройсмана вирішити проблеми волинських атовців

15 Квітня 2019, 14:35
818

Учасники АТО можуть першочергово отримувати надiли незалежно від площі земельних ділянок, право оренди на які було продано. 

Однак, насправді, ситуація далека від ідеалу. Волинським атовцям масово відмовляють в отриманні земельних ділянок, а якщо боєць набридає районному управлінню земельних ресурсів чи обласному Держгеокадастру частими відвідинами, то ділянку таки виділяють. Щоправда у сотнях кілометрів від цивілізації - занедбану та без комунікації.

Під час робочих візитів народного депутата Ірини Констанкевич районами та селами волинського Полісся до нардепа постійно звертаються учасники антитерористичної операції та члени сімей загиблих бійців, щодо виділення  земельних ділянок для будівництва та обслуговування житлових будинків, ведення селянського господарства, садівництва, індивідуального дачного будівництва. Неабиякою проблемою стала і електрифікація житлових масивів, адже обленерго вимагає від них непідйомні суми.

Шукали підтримки учасники АТО і в народного депутата Ірини Констанкевич. Проблеми атовців, ніколи не залишаються без уваги нардепа, тож відповідний запит Ірина Констанкевич озвучила до Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.

«Під час засідання Круглого столу з питань підтримки демобілізованих учасників АТО і членів їх сімей, а також родин загиблих Ківерцівського району Волинської області, яке відбулося 26 березня 2019 року, до мене, як до народного депутата звернулися демобілізовані бійці та їх родини з проханням вирішити проблеми електрифікації житлових масивів, де вони є забудовниками. Учасники АТО вказують на свою неспроможність оплатити високу вартість підключення будинків до електричних мереж», - йдеться у депутатському запиті.

Аналогічні звернення надходять до нардепа від учасників АТО Камінь-Каширського, Любешівського та Маневицького районів. Водночас в Україні надається суттєва державна підтримка громадян доступним житлом, однак це стосується лише тих громадян, які вирішили придбати житло у новозбудованих багатоквартирних будинках, що є актуальним для жителів міст та приміських територій. Проте аналогічна державна підтримка для жителів  сільської місцевості на теперішній час відсутня.

Ірина Констанкевич вимагає від глави уряду розробити дієвий механізм зниження вартості робіт з електрифікації нових житлових масивів, де забудовниками є громадяни з числа демобілізованих учасників АТО  і членів їх сімей, а також родин загиблих воїнів.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024