Як і за чийого сприяння відремонтували два дитячі садки на території Війницької сільської ради

26 Квітня 2019, 14:43
Війницький дитсадок 2711
Війницький дитсадок

Нещодавно завершились заплановані будівельні роботи в дошкільних навчальних закладах сіл Війниця та Губин.

В обох садочках провели утеплення та фарбування фасадів, замінили віконні і дверні конструкції. Загалом використали понад 800 тисяч гривень, які пропорційно розділено між двома ДНЗ.

Державні кошти надійшли в район в листопаді за сприяння народного депутата України Сергія Мартиняка як субвенція на соціально-економічний розвиток. До слова, спочатку їх планувалося спрямувати на встановлення системи опалення та перекриття даху в Павловичівський школі (за попередньою домовленістю нардепа з керівником цієї педустанови). Та оскільки гроші треба було освоїти до кінця року, а проектно-кошторисна документація на добудову котельні передбачала розрахунки геологічного вишукування та інженерно-геодезичну зйомку (це зайняло б до двох місяців), директор ЗОШ І-ІІІ ступенів села Павловичі Оксана Нерода та тодішній Війницький сільський голова Мирослав Базар вирішили спрямувати цей ресурс на інші об’єкти – ними і стали згадані дошкільні заклади (там процедура виготовлення документації простіша і швидша).

Як освоєно кошти соцеконому днями вже на місцях оглянули і оцінили голова райдержадміністрації Віктор Дудечко, помічник нардепа Сергія Мартиняка Олександр Пиза, голова Війницької сільської ради Сергій Вербицький та начальник гуманітарного відділу Оксана Дмитрук. Усі вони були задоволені якісним і оперативним виконанням робіт, які проводила будівельна бригада приватного підприємця Олександра Мазуркевича.

Обидва дошкільні заклади тепер мають сучасний зовнішній вигляд. Приміщення утеплені товстим шаром мінеральної вати, пофарбовані в однакові теплі кольори. У Війницькому ДНЗ замінили на енергозберігаючі п'ятнадцять вікон та четверо міжкімнатних дверей, а в Губинському – шість вікон, двері: вхідні, на кухні та двоє в запасних входах.

Батьки і персонал закладів радіють таким разючим змінам. Поміж тим, спілкуючись з представниками влади, керівники дитячих садків розповіли й про інші наболілі проблеми. Зокрема, завідуюча Війницьким ДНЗ Ольга Челядін зауважила, що є потреба у заміні твердопаливного котла на потужніший, ремонтувати також треба коридор та кухню і поновлювати там обладнання, облаштовувати ігрову кімнату.

Її ж колега – завідуюча Губинським дитячим садком Жанна Панасюк, теж вказала на необхідність реконструкції системи опалення, утеплення стелі приміщення. З її слів, потрібно також підрихтувати сходи при вході в заклад, облаштовувати цоколь і обмостку.

Як повідомив очільник Війницької сільської ради Сергій Вербицький, ці дошкільні заклади мають перспективу, адже їх відвідує достатня кількість дітей (у Війниці – 24 вихованці, в Губині – 26). Отож, керівник об’єднаної територіальної громади запевнив, що в міру фінансових можливостей сприятиме створенню належних умов для подальшого функціонування закладів.

1




 

Павло КОСТЮЧКО

Фото автора

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024