На змаганнях з карпової риболовлі, що проходили в Конюхах, перемогу здобули жителі Локачинського району

11 Травня 2019, 15:09
8088

Нещодавно біля сільської водойми було як ніколи гамірно і велелюдно, а ще – надзвичайно драйвово.

Мальовниче водне плесо, площа якого близько 50 гектарів, стало такою собі ареною битви. В маленьке село з’їхались рибалки з усієї області, аби продемонструвати вправність у давньому чоловічому промислі

. Аматорські змагання з карпової риболовлі під назвою «Конюхи CARP-2019» стартували 1 травня і тривали три дні. Участь у них взяло 11 команд: «Big Carp» (Луцьк), «Карпфішинг Волині» (Нововолинськ), «Марлін» (Луцьк), «КАРП-КЛАССІК» (Володимир-Волинський), «Carp Hunter» (Турійськ), «KARPANA» (Горохів), «Колобок» (Нововолинськ), «CarpTime» (Луцьк), «Обан-на» (Луцьк), «Junior» (Локачі), «Вусатий» (Маньків, Затурці).

Згідно визначеного регламенту, до складу кожного колективу могло входити від одного до трьох учасників, при цьому загальна кількість донних вудилищ (тільки на один гачок) – не більше чотирьох. Діяли тут і певні обмеження щодо способу і часу підкормлювання риби, використання додаткових снастей та наживок. Ну і, звичайно ж, головне правило: впіймані трофеї після зважування в обов’язковому порядку спортсмени відпускали назад у водойму.

На березі, який був поділений на командні зони, панували азарт і неймовірна атмосфера. Насолоджуючись прекрасною природою, рибалки цілодобово стежили за своїми снастями. Ночували вони у наметах. Кожна покльовка, а таких у ці погожі дні було немало, збільшувала шанси на перемогу. Треба відмітити, що риба часто «зривалась» із гачка, та і здобич не завжди попадалась крупна. Але це рибалок-любителів не особливо засмучувало, а швидше навпаки – додавало ще більше адреналіну та інтриги.

Наприкінці третього дня змагань відбулась церемонія нагородження. Приємно, що перше місце здобули саме жителі нашого району Вадим Цаль та Андрій Лавренюк (команда «Вусатий»). Найбільший трофей – короп вагою 4 кілограми, приніс їм перемогу і в номінації «BigFISH» (за що отримали пам’ятну статуетку у вигляді риби). Друге місце (за трофей вагою 2 кілограми) дісталось сусіду з Горохівщини – команді «KARPANA».

Кращих рибалок нагороджено грамотами, медалями та кубками, а також подарунками від спонсорів. Син орендаря ставка і безпосередній організатор цих змагань Василь Торчинюк частував усіх смачною рибною юшкою.

 

2


2


2

1

1







2

1

1


1


 

Павло КОСТЮЧКО

Фото Володимира РОМАНОВСЬКОГО
 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024