У Кисилині вшанували пам’ять польського поліцейського

04 Червня 2019, 13:19
2095

У Кисилині відправили панахиду в пам’ять польського патрульного поліцейського Йоахіма Чєпелевського, який у 1923 році під час виконання службових обов’язків загинув від рук польських бандитів.

Поминальний захід приурочили 100-річчю від заснування Польської поліції, – пише Локачинська районна газета.

Серед присутніх були делегація з Польщі на чолі з віце-консулом в Луцьку Мареком Запуром, духовенство, представники влади, місцеві жителі.

Поминальну панахиду відправили благочинний Локачинського благочиння ПЦУ Василь Кравець та священнослужителі ПЦУ Іван Квік, Григорій Федорів, Володимир Галайда. Ксьондзи відслужили поминальну месу. Завершилось дійство покладанням квітів та вінків до місця поховання.

За словами Галини Віннік – старости Кисилина, велику підтримку в організації такого заходу надали учні старших класів та усі небайдужі мешканці села. Завдяки спільним зусиллям було наведено порядок на території костелу та на місці проведення поминальної служби. А кладовище приїжджали упорядковувати поляки.

Піклуючись про вічний спокій загиблого, представники управління незалежної профспілки поліцейських у Катовіцах запевнили, що віднині могилу Йоахіма Чєпелевського візьмуть під своє почесне покровительство.











 

Людмила МЕЛЬНИЧУК
Фото Василя СОРОЧУКА

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024