Білопіль: як любителька собак і худоби тероризує односельців

07 Червня 2019, 19:05
4092

Свою односельчанку жителі села Білопіль справедливо вважають дивакуватою, адже одинока жінка середніх років ділить оселю з… худобою. А охороняє ці володіння зграя здичавілих собак.

Що тут скажеш: кожен сам вирішує, як жити і, власне, з ким. І все було б добре, якби від такого сусідства не страждали оточуючі. Попередньо люди нарахували в цієї жінки аж 14 голів худоби і з десяток псів. Така собі невеличка домашня ферма, яка чомусь тулиться в житловому будинку. Місцеві кажуть, що там усе без ладу. Прогодувати це добро горе-господиня сама не спроможна та, здається, і не особливо прагне. Натомість, корів разом з їхніми чадами, бувало, випасала на шкільному стадіоні та… людських городах. А на зауваження господарів навіть не реагувала.

Рятуючись від голодної смерті, влаштовують полювання на легку здобич і її пси. Мало того, що вони нападають і гарчать на перехожих, то ще і кролів селянам масово подушили.

«Стільки від лап отих собак в селі вже полягло вуханів, в тому числі й моїх, навіть не знаю. Тільки за останній раз ми нарахували зо три десятки мертвих тушок», – розповідає Білопільський сільський староста Афанасій Шевчук.

На прохання односельців Афанасій Іванович, будучи ще в статусі сільського голови, пробував якось вплинути на жінку. Але, як каже, розмови з цією людиною не виходить, бо, окрім заперечень, нецензурних слів та прокльонів, від неї більше нічого не почуєш.

Аби довести, що саме її собаки душать кролів, селяни якось одного навіть упіймали в капкан. А після того, як в Білопіль вже кілька разів навідувались правоохоронці (до Локачинського відділення поліції надійшло кілька заяв), жінка трохи розпродала худоби. Поменшало, нібито, в її господарстві і псів. Та місцеві люди сумніваються, що після профілактичних бесід з поліцією односельчанка дійсно зробила висновки і знову не візьметься за старе.

Павло КОСТЮЧКО

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024