Молодий підприємець з Локач Анатолій Шуклін розповів, чому дорожить довірою клієнтів та репутацією своєї родини

20 Червня 2019, 18:20
7964

У час тотальної ринкової конкуренції започаткувати власну справу і зробити так, щоб бізнес дійсно процвітав – під силу далеко не кожному. Для цього потрібні організаторські здібності і неабияка самовіддача.

Локачанину Анатолію Шукліну, який виріс в сім’ї знаних в нашій місцевості підприємців, усе це, очевидно, передалося від батьків. Ще підлітком він почав вникати в тонкощі торгівлі будматеріалами, нерідко відвідуючи разом з ними різні бази та гуртівні. Нині ж, за прикладом й при підтримці рідних, успішно реалізовує себе у цій сфері.

Кожен, хто бував у провулку за старою автостанцією, бачив, як нині виглядає новий магазин будівельних матеріалів «Новобуд». Завдяки теперішнім власникам – Шуклінам, змінився не тільки зовнішній вигляд старої будівлі (там зроблено сучасний ремонт і облаштовано навколишню територію), а і в цілому підхід до розвитку бізнесу. Толік, якому тільки 23 роки, повністю віддається роботі… І замовлення для постачальників самотужки робить, і товар приймає, і за кермо навантажувача за потреби сідає, веде бухгалтерію. Витримати цей шалений ритм допомагає молода дружина Наталя, яку тут теж частенько можна зустріти за прилавком. Подружжя практично живе в магазині (вдома, як кажуть, лиш ночують), тож облаштували на робочому місці кухню, їдальню та повноцінний санвузол з душем.

4

У «Новобуді» є усе для будівництва і не тільки

Викроївши зі свого щільного графіку трохи часу, Шуклін-молодший із задоволенням проводить екскурсію своїми володіннями. Асортимент товару дійсно розмаїтий. Це сучасні матеріали для утеплення, металопрофіль та металочерепиця, якісні вхідні та міжкімнатні двері, плитка до кольору – до вибору, ламінат, вагонка, лінолеум, піноблоки. До речі, тільки тут у нашому райцентрі можна придбати вогнетривку цеглу та дерев’яні рейки після сушки, а ще – сайдинг, блок-хаус, полікарбонат тощо. З наявних матеріалів запросто побудуєш житло під ключ.

Чогось нема у наявності – це не про Шуклінів. Бо, як зауважує Анатолій, «Новобуд» – лиш частина існуючої в Локачах мережі магазинів їхньої родини (загалом таких чотири). І усе це, по суті, функціонує як єдина система, де кожен торговий заклад реалізовує окремі види будівельних матеріалів. Тож інколи просто доводиться спрямувати клієнта за потрібною адресою.


В цьому торговому закладі увагу відвідувачів також обов’язково приверне розмаїття світильників. Вони різної форми, розмірів, кількості плафонів. Люстри, бра, настільні лампи, точкові освітлювачі – вибір у відділі величезний. Ціни ж помірні: від 200 гривень, тож кожен знайде собі товар по кишені.

Так само добре, як і в будівництві, молодий підприємець розбирається в риболовних снастях, адже з дитинства захоплюється рибалкою. Тому, каже, вирішив відвести у своєму магазині окремий куточок, де реалізовується усе для цього промислу: вудочки, котушки, поплавки, різні підсипки та наживки і навіть живі опариші.

Не товаром єдиним, або які ще послуги надають

Закулісся «Новобуду» – це величезна територія з громіздкими складами і виробничими приміщеннями. Розширюючи межі бізнесу, Анатолій нещодавно придбав й дороговартісне обладнання (міксер та шейкер), яке дозволяє тонувати у будь-який колір фарби, декоративні штукатурки та короїд. До слова, раніше, аби це зробити, краянам доводилось їхати до будівельних гіпермаркетів обласного центру. Також серед наявних технічних засобів – спеціальний станок, на якому ріжуть і гнуть бляху на коньки, лобові дошки, снігозатримувачі тощо.

Зробити так, щоб клієнт захотів сюди знову повернутись

Таким є негласне кредо підприємця Шукліна-молодшого. На перше місце він завжди ставить власну репутацію та інтереси відвідувачів. Толік говорить, що у його родині не тільки батьки та старший брат з дружиною чудово розбираються в будівельних матеріалах, а й бабуся дасть фору багатьом майстрам-початківцям. Тож відвідувачі, незалежно від їхнього рівня обізнаності, можуть завжди розраховувати на кваліфіковану консультацію.

«Ми підказуємо, скажімо, не тільки який матеріал краще взяти, а й відразу намагаємось максимально точно розрахувати його квадратуру чи кубатуру, щоб люди не переплачували зайвого. Відповідаємо, звісно, і за якість продукції, співпрацюючи тільки з перевіреними постачальниками по усій країні і навіть за кордоном» – говорить співрозмовник.

До речі, для постійних клієнтів у «Новобуді» передбачені хороші знижки, а тим, хто бере товар на значну суму – безкоштовна доставка в межах району.







1

Читайте також: Смачні наїдки, зручна локація і чудове обслуговування: в Локачах запрацювала перша сімейна піцерія.

Павло КОСТЮЧКО

Фото автора

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром