Локачі: молода лікарка розповіла, завдяки чому швидко завоювала довіру пацієнтів

21 Червня 2019, 09:34
3713

Вже три роки в районній лікарні працює сімейним лікарем Оксана Дубинецька зі Старого Загорова.

Попри молодий вік, жінка встигла зарекомендувати себе справжнім фахівцем своєї справи. Черги під кабінетом, консультації телефоном, шалений робочий ритм – усе це для медика вже стало звичним. До слова, саме з Оксаною Анатоліївною, яка віднедавна очолює Локачинську амбулаторію, наші краяни підписали найбільше декларацій – аж 2200 (з них 400 – діти).

Цікавлюсь, як же вдалося так швидко звоювати авторитет в населення? Пані Оксана каже, що ніяких секретів немає, просто потрібно йти в ногу з технічним прогресом і завжди тісно взаємодіяти з пацієнтами, будувати ці відносини виключно на довірі.

Як і досвідченіші колеги, усі призначення хворим роблю згідно з офіційними медичними протоколами. Нинішній асортимент фармацевтичних засобів дозволяє успішно боротися з різними недугами, в тому числі й найпоширенішими у нашому районі: серцево-судинними – у дорослих, і органів дихання – в дітей», – констатує співрозмовниця, ніби натякаючи, що якихось диво-пігулок не винайшла.

Та ефективність лікування, наголошує далі медик, значною мірою залежить саме від особистої відповідальності пацієнтів за власне здоров’я, дотримання ними усіх рекомендацій. А от самолікуванням вона радить не займатись, бо, мовляв, в стінах медзакладу вже встигла надивитись, до яких наслідків це може призвести.

Попри те, що робочий графік Оксани Анатоліївни є досить напруженим, адже за день приймає 20-30 пацієнтів, а коли краяни проходять медогляди – то вдвічі більше, вона завжди залишається відкритою до спілкування, щирою і співчутливою людиною. Кожному посміхнеться, підтримає добрим словом, уміє забавити маленьких пацієнтів. Мабуть, в тому і криється секрет успіху сімейного лікаря Оксани Дубинецької.

Павло КОСТЮЧКО

Фото автора

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024