У Холопичах мріють газифікувати село та поліпшити екологію

28 Червня 2019, 11:45
Мешканці Холопич обговорили проблеми села з кандидатом в народні депутати від партії «Слуга народу» Вячеславом Рубльовим. 4085
Мешканці Холопич обговорили проблеми села з кандидатом в народні депутати від партії «Слуга народу» Вячеславом Рубльовим.

Про проблему газифікації села, екологію та подальший шлях децентралізації говорили мешканці села Холопичі Локачинського району із кандидатом в народні
депутати від партії «Слуга народу» Вячеславом Рубльовим.

Тут, у селі Холопичі, за кошти обласної ради облаштували сучасний тренажерний зал у приміщенні сільського будинку культури. Вячеслав Рубльов допоміг щоб у приміщенні замінили усі вікна, облаштували спортзал. На це було виділили близько 100 тисяч гривень, ще 25 тисяч – з бюджету сільської ради. Така допомога дуже важлива для жителів села, тому на зустріч з кандидатом у депутати до Верховної Ради люди прийшли з надією на подальші зміни на краще.

Директор Холопичівської школи Оксана Боць подякувала депутату облради та зазначила, що спортзал функціонує в селі саме завдяки Вячеславу Рубльову і допомозі обласної ради.

«Молодь із задоволенням проводить тут час. Але і надалі залишаються проблеми з ремонтом шкільної майстерні, перекриттям даху у школі, газифікацією села», – каже Оксана Боць.

Актуальною для жителів Холопич є екологічна проблема. На території сільської ради розміщена свиноферма, яка через брак технологій та очисних споруд є причиною смороду та незадовільної екології навколишнього середовища.

«Запах, який йде від ферми просто жахливий. Діти почали частіше хворіти, у горлі першить. Чомусь проблема є а вирішувати її ніхто не хоче», – розповідає місцева жителька Світлана Ващук.

Проблема газифікації села також актуальна уже протягом десятка років. Вячеслав Рубльов каже: шляхи розвитку населеного пункту залежать від розвитку країни та того, наскільки ефективним буде процес децентралізації.

«Якщо кошти від податків і зборів на території громади будуть повертатись в село без державного «перекроювання», громада зможе повністю вирішити свої проблеми згазифікацією населених пунктів, дорожнім сполученням та ремонтом усіх необхідних установ. А реалізація підприємницьких ініціатив з використанням сучасних технологій у зберіганні та переробці продукції сільського господарства дасть змогу жителям отримувати прибутки. Я працюю для людей і завжди намагаюсь допомогти», – зазначив Вячеслав Рубльов.




















1




 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024