Як працює Війницька ОТГ: досвід новоствореної громади

28 Червня 2019, 20:00
3170

Чим живе новостворена Війницька ОТГ, де шукають кошти в бюджет, які мають плани щодо розвитку населених пунктів розповів голова Війницької об’єднаної територіальної громади Сергій Вербицький.

Війницька територіальна громада налічує 13 населених пунктів. Вони об’єдналися в ОТГ чи в переддень нового 2019 року. Розташована вона майже у центрі Локачинського району. Більшість сіл, які входять до громади розмістились понад трасою Луцьк-Володимир-Волинський, що в значній мірі вирішує проблеми транспортного сполучення з іншими населеними пунктами. Очолює громаду Сергій Вербицький – людина відповідальна та віддана інтересам об’єднання.

«Розвиток громади – справа мого життя. Я постійно, контролюю та продумую як краще вирішити те чи інше питання. Що першочергово потрібно впроваджувати чи відновлювати. Багато в чому нам допомагають депутати обласної ради. Зараз за кошти облради будуємо майданчик для твердого палива у селі Березовичі. Він забезпечить обслуговування школи, дитячого садочка, та амбулаторії в населеному пункті. На це виділено 80 тис. грн.Розпочинається ремонт водогону в селі Губин – на це передбачено 195 тис. грн., за сприяння депутата обласної ради Вячеслава Рубльова. Він дійсно та людина, яка постійно переймається проблемами району. Справжній слуга народу. За його сприяння, спільно з фондом Ігоря Палиці у Війницькому ФАПі замінили вікна та двері на нові. Така ж робота проведена у ФАПі села Тумин», – ділиться голова громади.

Під час розмови з головою ОТГ, відвідали Війницький сільський ФАП. Тут наразі триває ремонт. Чи не найбільше працівники медичного закладу вдячні Вячеславу Рубльову та голові обласної ради Ігорю Палиці за медичні сумки із ліками першої необхідності та необхідні медичні інструменти.

Багато населених пунктів Війницької громади частково забезпечені вуличним освітленням. Це села Березовичі, Яковичі, Озютичі, Запуст, Михайлівка і Війниця, що забезпечує комфортне проживання та пересування жителів у темний час доби. Решта населених пунктів чекають на таке покращення. Сергій Вербицький переймається питанням залучення інвестицій у село, які б допомагали розвивати громаду та давати надходження до бюджету.

«Є задумка залучити інвесторів для встановлення сучасних технологій по вітроенергетиці. Наші території дозволяють реалізувати такий проект. На це буде виділено місце. Але процес пошуку інвестора все ще триває. Можливо реалізувати на території Війницької сільської ради систему вагового контролю транспортних засобів, для моніторингу руху на автомобільних дорогах та автоматичного виявлення фактів порушення у сфері вантажних перевезень. Правда, питання і надалі залишається відкритим. В майбутньому плануємо створити комунальне господарство зі спецтехнікою для вирішення потреб громади». Інвестиції – це ефективний шлях розвитку громади, бо і проблем для вирішення залишається досить багато, констатує Сергій Вербицький. «Найголовнішими з них залишаються: покращення дорожнього сполучення між населеними пунктами, встановлення опалення у Війницькій сільській раді, будівництво спортивного майданчика у селі Війниця, забезпечення шкільним автобусом школярів сіл Березовичі та Війниця. Є і ряд інших проблем, про які я, як голова, не забуваю ні на хвилину», – каже голова ОТГ.

На зборах громади люди вирішили єдиним Днем громади рахувати останню неділю червня, яка припадає на День Молоді. В цьому році це 30 червня.

«Ми запланували провести спортивні змагання та ряд розважальних заходів для жителів у центрі громади селі Війниця, – каже Сергій Вербицький. – На свято ми запросимо приєднатись усіх друзів нашої громади. І обов’язково – Вячеслава Рубльова».



























 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024