Недостатність фінансування по заробітній платі та не відремонтована дорога Війниця-Локачі, або що турбує Локачинських лікарів

05 Липня 2019, 17:06
1522

Чи є майбутнє в нинішньої медичної реформи та у працівників медичної сфери – про це говорили під час зустрічі медики Локачинської районної лікарні із кандидатом в народнідепутати від партії «Слуга народу» Вячеславом Рубльовим.

За словами Вячеслава Рубльова, медична реформа впроваджується в Україні вже не перший рік, але вона не враховує інших реформ, наприклад адміністративну.

«На Волині заплановано 3 госпітальні округи, в той час, як чиновники будуть створювати 4 повіти», - про констатує політик.

Галина Ковалик, лікар-педіатр стурбована станом доріг, які є наразі в Локачинському районі. Каже: часто-густо лікарі навіть не можуть дістатися до якогось із сіл.

«Те, в якому стані автошляхи в районі, значно ускладнює доставку хворих у лікарню. Зимою взагалі важко дістатись лікувального закладу з населених пунктів, де можуть бути перемети, – акцентує лікар. – Я знаю що в обласному бюджеті були заплановані 45 мільйонів гривень на будівництво дороги Війниця-Локачі, але ці гроші чомусь пішли на Турійський район».

Вячеслава Рубльов каже: так вирішили чиновники волинської облдержадміністрації і не враховували потреб людей з іншого району.

«Саме тому чиновницький апарат треба раціоналізувати. Після створення об’єднаних територіальних громад потреба в районних та інших адміністраціях автоматично відпаде,тому варто переглянути повноваження, які повторюються і прийняти рішення про доцільність їх функціонування. Адже реформи треба впроваджувати правильно», – підкреслює політик.

Головний лікар Локачинського ПМСД Олег Франчук турбується за колектив. Розповідає: в підпорядкованому йому медичному закладі дефіцит на заробітну плату аж 4 млн. грн.,тому цікавиться чи можливе дофінансування з обласного бюджету.

«Існують державні цільові субвенції для вирішення таких питань, згідно чинного законодавства, за допомогою місцевої влади треба готувати відповідний пакет документів та виходити на Уряд, – підкреслює Вячеслав Рубльов – Це лише їхня прерогатива, щодо виділення державних коштів на ліквідацію заборгованості по заробітній платі».

Що стосується медичної реформи, кандидат в депутати притримується думки, що ФАПи, які діють зараз в населених пунктах, в жодному випадку не можна закривати.

«В фельдшерів обов’язково повинні бути ліки та обладнання для надання першої медичної допомоги щоб спочатку стабілізувати хворого, а тоді везти у лікувальний заклад вищого рівня. Особливе значення в цій ситуації мають дороги. Жахливий стан, в якому вони зараз перебувають в багатьох населених пунктах не дасть можливості швидко довезти хворого в районну чи обласну лікарю. Обласною радою та Фондом «Тільки разом» реалізовано ряд проектів щодо забезпечення ФАПів медичними пакетами з необхідними ліками та обладнанням, яких гостро потрібують у районах. Без вашої праці, такої важливої, такої необхідної Україна буде знищена. Команда Президента, сьогодні зробить все, аби пенсійна реформа справедливо реалізовувала ваші права. А з допомогою новихзаконопроектів прийнятих новою командою молодих депутатів від «Слуги народу» переконаний, що життя медиків в сільській місцевості покращиться».


1


 

Коментарі
05 Липня 2019, 21:04
Дорогу з Локач до Губина і Журавця має відремонтувати фірма «свого» парня Мартиняка, яка ту дорогу вгробила! Ніякого бюджету!!! То їх особиста вина в розбитій дорозі!!
09 Липня 2019, 15:34
Дороги державного значення лишаються ,"неприкаєними"тобто по за увагою держави,хоча і створений дорожній фонд.Реформи які запровадила держава повинні були б початися саме з доріг,а точніше з ЕКОНОМІКИ,тобто працюе економіка,значить е кошти ,а е кошти значить і ремонтувалисяб б дороги.Но УВИ.Рефори почалися з обеднання громад,реформи освіти і медицини.Звичайно такі реформи можливо і потрібні робити, але впроваджувати іх потрібно з вивчення реального стану ситуаціі в краіні,а не з подачі чи тиску МВФ.Щож то за реформи що швидкі ,яких по назакуповували не можуть вчасно доіхати до людей і ті помирать,або возити дітей до шкіл(освітня реформа-реформування шкіл,тобто створення опорних шкіл) по дорогах яких немае(не витримае не один автобус,а разом з ним і бюджет громади).За те депутати які сьогодні у верховній раді познаходили кошти на своі виборчі компаніі і ім байдуже в якому стані дороги.За реформу освіти голосували не думаючи.І сьогодні виходить що вони криють і ремонтують школи з одніеі сторони,а з іншоі вони прийняли закон про освіту який може передбачати закриття ,реформування або оптимізацію шкіл (з яким дуже багато простих людей не погоджуються,)Це казочка про журавля і лисицю.Нагадаю.Реформа передбачае надання якісних впершу чергу,(тому що це від новонародюеного до до пенсіонера поважного віку) МЕДИЧНА реворма,а вже потім Освітня реформа (це певна категорія населення діти ,батьки, вчителі) отримання ЯКІСНИХ послух в будь якому куточку нашоі краіни.А сьогоднішня реформа чиновників держави створила більше проблем,чим добробуту і якісних умов для любей краіни.Тому шановні друзі ми повинні чітко освідомлювати кого ми маемо сьогодні обирати до ВР. Не один депутат який там вже був неповинен вже там бути.,Тобто повна перезагрузка влади,тільки тоді можна буде щось змінити.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024