Невідремонтовані школи, погані дороги та мараторій на продаж землі: що турбує жителів сіл

09 Липня 2019, 14:10
4273

ЗАМЛИЧІ: ЛЮДИ ПРОСЯТЬ ВІДРЕМОНТУВАТИ ШКОЛУ

На площі біля бібліотеки села Замличі – гамірно. На зустріч з кандидатом у депутати Верховної Ради від партії «Слуга народу» поспішають жителі села, щоб обговорити питання, які їх турбують та почути що кандидат планує зробити в разі обрання.

Сільський голова Федір Кужель зазначив: Вячеслава Рубльова знає особисто, адже завдяки його підтримці та обласної ради у селі освітлили вулиці, а місцева бібліотека стала ще комфортнішою для потреб селян.

«За підтримки Вячеслава Рубльова та фонду «Тільки разом» в Замличах реалізували проект по заміні вікон та дверей, придбали комп’ютер для місцевої бібліотеки. А на умовах співфінансування з обласного бюджету у трьох селах – Замличі, Бермешів та Залужне – освітлили вулиці», – розповів голова.

1

Люди ж клопочуться про те, що найближче та що болить. Місцевий мешканець Роман Галінчак ділиться: місцева школа потребує ремонту даху.

«Тут навчаються діти з 3 сусідніх сіл. Спортзал у школі теж потребує ремонту та нового спортивного обладнання», – розповідає чоловік.

Вячеслав Рубльов каже: аби вирішити це питання, потрібне звернення на обласну раду, щоб депутати змогли знайти в бюджеті кошти на цю проблему.

«Прикро, що держава лишила освітян та батьків школярів сам на сам з такими проблемами. Адже усі діти повинні навчатися в рівних умовах. Переконаний, що ми спільно зможемо вирішити цю проблему», – каже Вячеслав Рубльов.

ЗАЛУЖНЕ: ПОГАНІ ДОРОГИ ТА СТАРИЙ ФАПУ

Залужному кандидату в народні депутати відразу ставлять питання руба: коли до їхнього села відремонтують дорогу. Адже шляхове сполучення в край поганому стані.

Вячеслав Рубльов каже: в Україні запрацював Дорожній фонд. З нього і виділятимуть кошти на ремонти автошляхів.

«Звісно, що за один день дороги, які «вбили» за 27 років не полагодить ніхто. Але тепер наше головне завдання: проконтролювати, аби дороги ремонтувалися якісно. Я виступаю за те, аби на кожну дорогу давали гарантію ті, хто її ремонтує. І якщо покриття не тримається, то щоб підрядник ремонтував її за свої кошти. Я проти ямкових ремонтів. Краще зробити менше, але якісно, ніж кожен рік закопувати кошти в одну і ту ж вибоїну», – категорично зазначив Вячеслав Рубльов.

Жителька Залужного Алла Свистун наполягає на проведенні ремонту у місцевому ФАПі.

«Приміщення потребує ремонту, – каже жінка. – Скоро не буде можливості нормально отримати будь-які послуги».

Кандидат в депутати відповідає: він за те, аби в селах були ФАПи. Там мають бути ліки та обладнання для надання першої медичної допомоги. Та додає: завдяки активній позиції депутатів та голови Волинської обласної ради, для потреб медиків Локачинського району неодноразово передавали ліки та необхідні для фельдшерів інструменти.

«Я переконаний, що і медична, і освітня реформи потрібні, але їх треба реалізувати правильно і продумувати в комплексі. З якісним дорожнім сполученням, врахуванням потреб жителів та врахуванням інших реформ, які мають бути дотичними одна до одної, – каже кандидат. – Тому вирішувати такі проблеми має молода команда незаангажованих діячів, які будуть відстоювати ваші інтереси на законодавчому рівні. Сьогодні Україна має шанс змінити свій шлях розвитку на ефективний, сучасний та відповідальний перед народом. Я відстоюю зняття депутатської недоторканості та підтримую необхідність притягнення до відповідальності до всіх без винятку політиків та чиновників, які здійснили злочини проти своєї країни та її жителів».

БЕРМЕШІВ: ДОЛЯ ЗЕМЕЛЬ ГРОМАД ТА ЧИ БУДУТЬ ЗМІНИ В КРАЇНІ.

Зустріч з жителями села Бермешів ще раз підкреслила - прості жителі сіл, які працюють на землі, хочуть змін та підтримки від держави. І перше питання від людей: чого їм чекати в майбутньому.

«Що нас чекає завтра, чи будуть якісь зміни? – питає пенсіонерка Марія Пасось. – Треба людина, яка буде представляти нас у Верховній Раді, працювати на нас. Ми втомились від пустих обіцянок».

Вячеслав Рубльов каже: він уже другу каденцію в обласній раді і побував в майже кожному селі Волині.

«Я знаю як вам живеться, бо їжджу тими ж битими дорогами, що і ви, бачу дитсадки і школи, в яких навчаються ваші діти, і розумію, що село кинуте напризволяще, коли в ньому не працює ФАП. Спільно з депутатами обласної ради та головою, ми намагалися максимально виділяти гроші саме в райони на потреби сіл. І нам це вдалося, адже в ваших селах завдяки роботі голові разом із Волиньрадою є освітлення», – каже Вячеслав Рубльов.

1

Кандидат переконаний, що завдяки адміністративній реформі, місцеві територіальні громади повинні стати досить самодостатніми одиницями. А від надходжень податків та зборів в бюджет ОТГ, мають вирішувати всі проблемні питання громади. 

Говорили селяни із кандидатом і про насущне. Зокрема, їх цікавило питання щодо мораторію на продаж землі.

«Землі громади повинні належати громаді і самі жителі повинні приймати рішення, як використовувати їх. Першочергове право на купівлю тої чи іншої ділянки повинне надаватись родині попереднього власника. Якщо території хочуть надати у використання підприємствам, реєструвати підприємство треба на території громади, щоб податки та збори від діяльності надходили у громаду. Земля має працювати на жителів, які її обробляють, які на ній живуть», – каже Вячеслав Рубльов.

Та додає: чиновницьку, корумповану систему, яка існує сьогодні в нашій державі варто ламати, але зробити це повинен кожен під час виборів до Верховної Ради, які відбудуться 21 липня.

«Своїм голосом ви самі будете вирішувати хто буде представляти ваші інтереси завтра, людина: яка знатиме та допомагатиме у вирішенні ваших проблем,чи людина, яку ви будете бачити тільки перед виборами з пустими обіцянками», – підкреслив кандидат.









 

Ольга ШЕВЧУК

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром