Рятувальники «ліквідували аварію» на території птахокомплексу «Губин»

14 Липня 2019, 14:54
2223

Рятувальники Локачинського району перевірили готовність Локачинської районної та Нововолинської міської ланок Волинської територіальної підсистеми ЄДС ЦЗ.

Члени Комісії у приміщенні Локачинської райдержадміністрації провели робочу нараду за участі голови Віктора Дудечка, голови районної ради Володимира Мазурка, заступника Нововолинського міського голови Володимира Рожелюка, керівників спеціалізованих служб цивільного захисту Локачинського району та міста Нововолинська, – повідомляє УДСНС України у Волинській області.  

З присутніми провели тестування щодо знання Кодексу цивільного захисту, перевірено робочу документацію спеціалізованих служб.

Комісія здійснила перевірку практичних дій служб цивільного захисту з ліквідації надзвичайної ситуації техногенного характеру – внаслідок розгерметизації ємності рисивера на території птахо комплексу «Губин» відбувся викид аміаку.

Для ліквідації аварії виїхали чергова варта 5-ї Державної пожежно-рятувальної частини та фахівці цивільного захисту Нововолинського МВ УДСНС України у Волинській області. Під час ліквідації наслідків викиду рятувальники працювали у спеціальних захисних костюмах та апаратах на стисненому повітрі.

Для осадження хмари аміаку вогнеборці застосували потужні водяні розпилені струмені та вжили заходів для припинення витоку аміаку. У районі надзвичайної події проведено розвідку та встановлено місцезнаходження двох потерпілих, яких успішно евакуювали з небезпечної зони і передали до рук медиків.

Лікарі бригади медицини катастроф надали допомогу потерпілим, аварійна бригада енергетиків відключила електропостачання підприємства. Працівники поліції забезпечили охорону громадського порядку, регулювання дорожнього руху та збереження матеріальних цінностей у зоні аварії.

Навчання дозволили вдосконалити навички комплексного реагування усіх оперативних служб у випадку надзвичайної ситуації, виявлення найменших похибок та виключення їх у разі виникнення реальної аварії на підприємствах, де у технологічному процесі використовується хімічно-небезпечні речовини.








 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром