Зайнятість населення та громадські роботи: що обговорювали у Війницькій сільській раді

17 Липня 2019, 09:24
1594

Заступниця начальника відділу надання соціальних послуг районної філії центру зайнятості Тетяна Яцюк разом із головною інспекторкою управління Держпраці у Волинській області Елеонорою Матвіюк провели робочу зустріч у Війницькій сільській раді.

Захід пройшов для того, щоб наблизити соціальні послуги до клієнтів, створити системи оперативного і безперешкодного реагування на потреби жителів об’єднаної територіальної громади, – повідомляє Локачинська районна філія Волинського обласного центру зайнятості.

В ході зустрічі з сільським головою Сергієм Вербицьким обговорили питання щодо проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення та роботодавців, можливості створення нових робочих місць, зайнятості сільського населення, організації громадських та інших робіт тимчасового характеру, професійного навчання громадян, у тому числі за сприяння служби зайнятості, розвитку підприємницької ініціативи серед членів ОТГ та надання соціальних послуг населенню безпосередньо на території громади.

Представниця служби зайнятості наголосила, що сьогодні служба зайнятості пропонує широкий спектр послуг щодо підбору персоналу, запроваджуються нові механізми самопрезентації як роботодавців, так і шукачів роботи, в режимі онлайн.

Одним із актуальних питань, яке обговорювалось при зустрічі, було питання щодо легалізації зайнятості населення громади. Ініціювалось створення робочої групи по легалізації робочих місць при Війницькій ОТГ.

Як результат проведеної зустрічі погодили укладання договору на організацію громадських та інших робіт тимчасового характеру для двох безробітних до кінця поточного місяця.


Читайте також: З безробітних – у бізнес-вумен: як локачанка започаткувала власну справу

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024