Про армію, дошкілля та політику: про що говорили під час зустрічі із кандидатом в нардепи

19 Липня 2019, 18:10
1129
Аби обговорити наболілі проблеми та спільно знайти шляхи їх вирішення, кандидат в народні депутати від партії «Слуга народу» Вячеслав Рубльов зустрівся із мешканцями сіл Павловичі, Михайлівка, Шельвів та Войнин Локачинського району.

У Шельвові Вячеслав Рубльов частий гість. Тут за його підтримки в школі замінили вікна. Гроші обласна рада виділяла на це двічі – перший раз їх не освоїли і вони повернулися назад.

«Завдяки таким відповідальним депутатам, як Вячеслав Рубльов, наші діти навчаються в комфортних умовах. З обласного бюджету виділено 195 тисяч гривень для заміни шкільних вікон. Школярів довозять і з сусідніх сіл. Діти задоволені, батьки вдячні, побільше б таких депутатів», – каже директор освітнього закладу Микола Дацюк.

Староста села Шельвів Микола Цвіль цікавиться питанням щодо скасування депутатської недоторканності та скасуванням закону про незаконне збагачення.

«Я проти депутатської недоторканності. У мене немає власного бізнесу і я не буду лобіювати власні інтереси. Кожен українець повинен відчувати власну відповідальність за кожну свою дію чи бездіяльність і відповідати перед законом. Незаконне збагачення це найперше, за що треба карати винних,» – переконаний Вячеслав Рубльов.

Чи не найбільше жителів турбує майбутнє сільського господарства. Місцева мешканка Алла Приходько ділиться: жінка тримає одну корову, але з кожним днем це стає менш вигідно.

«Прийде час і я її буду продавати. Місцеві заготівельники молока платять 5 гривень за літр продукції, не враховуючи жирність молока», – нарікає жінка.

Турбуються за індивідуальні селянські господарства і в селі Михайлівка. Місцевий житель Михайло Корюша каже: згідно чинного законодавства на молодняк великої рогатої худоби надається державна дотація, але умови реєстрації для сільських жителів не завжди зручні.

«Через погане транспортне сполучення я не встиг вчасно зареєструвати і потім стало набагато важче це зробити», – додає чоловік.


 

«Держава повинна підтримувати сільськогосподарське виробництво. Діюче законодавство треба переглядати та вносити зміни, які допоможуть жителям села виробляти продукцію на вигідних умовах. І це, до речі, є в моїй програмі, – підкреслює кандидат до парламенту. – Також потрібно завершити реформу децентралізації та передати на місця не тільки повноваження, але й кошти. Тоді громади зможуть створювати необхідні служби для надання тих чи інших послуг та впливати на транспортне сполучення між селами».

Ще одна проблема села Михайлівка – відсутність дитсадка. Школа в селі також не функціонує, а дітей довозять шкільним автобусом на навчання в сусідні населені пункти. В Михайлівці порахували: в них живе близько 40 діток дошкільного віку.

«Діткам треба дитячий садочок. Щоб і розвиваючі ігри грати і спілкуватись з однолітками. А мамам треба більше часу щоб хазяйнувати в селі по господарству», каже місцева жителька Олена Горбачевська.

У Павловичах люди питають і про політику, і про господарку. Кажуть: в Парламенті забагато депутатів, та міркують, що їх потрібно «скоротити». Щоправда, без законодавчого регулювання це аж ніяк не вдасться. Цікавляться місцеві і ситуацією, яка склалася в армії. Мовляв, чи буде далі строкова служба та чибуде зменшена кількість військових.

«Армію слід перевести на контрактну основу, а кількість керівників в цій силовій структурі треба однозначно зменшити, - відповідає кандидат в депутати до Верховноїради. - Як показує досвід, держава повинна бути готовою до будь-яких викликів. І ситуація на сході яскравий тому приклад. Підготовані солдати в будь-який момент повинні виконати свій обов’язок, так як це роблять в інших розвинутих країнах. За що повинні отримувати достойну заробітну плату та без вагань захищати власну країну».

Кандидат у депутати зазначає: він знає проблеми округу та неодноразово ефективно їх вирішував.

«У Локачинському районі за підтримки обласного бюджету та коштів благодійного фонду Ігоря Палиці реалізовано близько 90 проектів для розвитку місцевих громад, - наголошує Вячеслав Рубльов. – За останні два роки для потреб жителів сіл Локачинського району та безпосередньо селища Локачі з обласного бюджету були виділені більше 3 млн.гривень. Я переконаний, що ми зможемо ще ефективніше працювати і спільно розвивати не тільки Локачинський район, а й весь округ».









 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром