У Локачах відкрили дитячий будинок сімейного типу

25 Липня 2019, 14:09
6372

У Локачах пройшло відкриття дитячого будинку сімейного типу.

Ще три таких відкрили у Іваничівському районі, – пише Волинське обласне об'єднання Церков Євангельських Християн-Баптистів.

Завдяки німецькому фонду «Міст в життя» і його засновнику Герду Йоханесу Хемерлінгу та директору Фонду Вальдемару Шрьодеру у співпраці з Михайлом Атаманським та Українською місією «Центр християнського життя України» побудований не один десяток подібних будівель у різних областях нашої країни.

«Дивують строки будівнивцтва, адже будинок зводять швидко та якісно. Через кілька місцяців від закладення фундаменту родина з дітками може заселятися в сучасну та затишну оселю, облаштовану усім необхідним: меблями, кухонною технікою, усіляким начинням, словом, усім необхідним для зручного проживання», – йдеться у дописі.

Будинки передані Фондом місцевим церковам ЄХБ з однією важливою умовою: ці будівлі мають служити виключно обездоленим дітям, які позбавлені батьківської любові та опіки. Такі діти, або є круглими сиротами, або ж батьки яких були позбавлені своїх батьківських прав, часто через пияцтво, чи з інших причин. Доречі, такий будинок розрахований на проживання 12 діток разом з своїми прийомними батьками.

На відкритті будинків були присутні представники місцевої влади, шкіл та соціальних служб опіки над дітьми.

1










Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024