У юстиції Волині розповіли, як протидіяти трудовій експлуатації та торгівлі людьми

31 Липня 2019, 14:14
632

Юстиція Волині спільно із сімейним радником Віктором Вальчуком розповіла про «сучасне рабство».

Отже, зазначимо, що торгівля людьми – особливо тяжкий злочин, жертвами якого можуть виявитися як чоловіки, жінки, так і діти.

За статистикою Міжнародної організації з праці лише в трудову експлуатацію було залучено 21 млн. осіб (11,5 млн. жінок та 9,5 млн. Чоловіків), 5,5 млн. дітей змушені займатися примусовою працею.

До слова, трудова експлуатація як одна з форм торгівлі людьми щорічно приносить для злочинців дохід в 150 млрд. доларів США. Метою торгівлі жінками може бути насильницький шлюб, примусова праця, використання в домашньому господарстві і промисловому чи сільськогосподарському секторах, народження дитини примусово чи за замовленням, використання в сексуальному бізнесі. Чоловіків переважно використовують на будівництвах, у промисловості, сільському господарстві, а дітей – у жебрацтві, осіб будь-якої статі і віку – для вилучення і трансплантації органів.

Торгівля людьми – це проблема світового масштабу, тому у 2013 році Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію А/RES/68/192, проголосивши 30 липня Всесвітнім днем боротьби з торгівлею людьми.

Щорічно в цей день у багатьох країнах світу проводяться інформаційно-просвітницькі акції для підвищення рівня поінформованості громадян щодо проблеми торгівлі людьми. Щодо українського законодавства, зазначимо, що у квітні 2001 року Верховна Рада України прийняла нову редакцію Кримінального Кодексу України, до складу якого увійшла стаття 149 «Торгівля людьми», а 20 вересня 2011 року було прийнято Закон України «Про протидію торгівлі людьми».

Варто знати, що з 2012 року по 30 липня 2019 року у Волинській області 42 людини отримали статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми. Для цього слід звертатися до місцевих державних адміністрацій, в органи соціального захисту населення, які формують пакет документів та надсилають в Міністерство соціальної політики України для розгляду та встановлення даного статусу постраждалій людині.

Спільними зусиллями варто протистояти цьому ганебному явищу. Потрібно усім намагатися усувати причини та умови, що сприяють потраплянню людей в ситуацію торгівлі людьми! Статистика наведена нами вище, історії невдалих заробітків наших рідних, друзів, знайомих заставляють задуматись.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39