Жителів Війницької громади закликають проголосувати за найкращу символіку

06 Серпня 2019, 15:43
Війницька сільська рада 3841
Війницька сільська рада

За підсумками проведення конкурсною комісією першого та другого етапів конкурсу на створення офіційної символіки Війницької сільської об’єднаної територіальної громади надійшло дві конкурсні роботи від одного автора на участь у конкурсі зі створення ескізу герба та прапора. 

Про це йдеться на сайті Війницької громади.

Відтак, на громадське обговорення подаються наступні роботи:

Перший варіант:

Основою герба є щит ділений істинним поділом на чотири чверті, комбінацією розсічення і пересічення. У правому верхньому куті зображення срібного хреста – частина гербу Волині, що вказує на належність сіл Війницької об’єднаної територіальної громади до цієї території. Червоний колір символізує хоробрість, сміливість, мужність, безстрашність, теплоту, любов, великодушність, а також кров, пролиту у війнах.

У лівому верхньому куті зображення берези – вічного дерева, що символізує світло, чистоту, жіночність, є ототожненням смерті і воскресіння, зими і весни,  а також вказує на належність сіл Березовичівського старостинського округу до Війницької об’єднаної територіальної громади. Золотий (жовтий) колір символізує християнські добродіяння (віра, справедливость, милосердя, смиренність) та світські якості (могутність, спроможність, стабільність, багатство).

У правому нижньому куті зображення  бджоли  символу працьовитості та невтомності,  а також вказує на належність сіл Озютичівського старостинського округу до Війницької об’єднаної територіальної громади. Синій колір символізує вірность, довіру і безкінечність; безкінечною вважається небесна глибина. Його серйозна холодність зближається з Божественною Істиною, яка вічна і непорушна. Як і блакитний, синій символізує Святе Небо, людську праведність і чисту духовну відданість людини своєму Творцю.

У лівому нижньому куті зображення цегляної кладки у три ряди – символу міцності і надійності. Червона цегляна кладка – вказує на цегляний завод, який був заснований ще у середині XX століття поблизу Війниці. Зелений колір символізує достаток, надію, свободу, радість і процвітання, природи і молодості.

Щит вписаний у декоративний картуш, та доповнений внизу колосками пшениці. Картуш увінчує «сільська» корона, що додатково підкреслює статус адміністративного центру Війницької громади.

Прапор відповідно рекомендаціям УГТ у прапорі є бажаним використання кольорів герба або його окремих елементів. Саме за цими критеріями був розроблений проект прапора Війницької об’єднаної територіальної громади. Прапор  має бути квадратним полотнищем і має мати співвідношення сторін 1:1. Передбачено, що прапори повинні мати аналогічне (дзеркальне) зображення з обох сторін прапорного листа.

Прапор складається з трьох смуг:

Верхня смуга у формі прямокутного трикутника має золотий (жовтий) колір символізує християнські добродіяння (віра, справедливість, милосердя, смиренність) та світські якості (могутність, і, стабільність, багатство).

Середня смуга у формі рівнобедреного трикутника має  синій  колір що символізує вірность, довіру і безкінечність; безкінечною вважається небесна глибина. Його серйозна холодність зближається з Божественною Істиною, яка вічна і непорушна. Як і блакитний, синій символізує Святе Небо, людську праведність і чисту духовну відданість людини своєму Творцю. У середній смузі розміщений  герб Війницької об’єднаної  територіальної громади.

Нижня смуга у формі прямокутного трикутника має зелений  колір, що символізує  достаток, надію, свободу, радість і процвітання, природи і молодості.

Другий варіант:

Основою герба є щит ділений істинним поділом на чотири чверті, комбінацією розсічення і пересічення.

У правому верхньому куті зображення літери В обрамлена 13 зірками, яка символізує заголовну літеру назви населеного пункту центральної садиби  Війниця в оточенні тринадцяти зірок – населених пунктів, які входять в об’єднану територіальту громаду. Червоний колір символізує хоробрість, сміливість, мужність, безстрашність, теплоту, любов, великодушність, а також кров, пролиту у війнах.

У лівому верхньому куті зображення берези – вічного дерева, що символізує світло, чистоту, жіночність, є ототожненням смерті і воскресіння, зими і весни. Три берези  символізують об’єднання трьох сільських рад.  Золотий (жовтий) колір символізує християнські добродіяння (віра, справедливість, милосердя, смиренність) та світські якості (могутність, спроможність, стабільність, багатство).

У правому нижньому куті зображення  бджоли  – символу працьовитості та невтомності. Три бджоли символізують об’єднання трьох сільських рад. Синій  колір символізує вірность, довіру і безкінечність; безкінечною вважається небесна глибина. Його серйозна холодність зближається з Божественною Істиною, яка вічна і непорушна. Як і блакитний, синій символізує Святе Небо, людську праведність і чисту духовну відданість людини своєму Творцю.

У лівому нижньому куті зображення  лілії – символу очищення. Лілія рахується  ідеалом чистоти і незайманості, повязували її з непорочною Дівою  Марією. Лілія з заокругленими пелюстками була символом родючості, а квіти з загостреними пелюстками надавали значення чоловічої сили і військової могутності. Три лілії символізують об’єднання трьох сільських рад. Зелений  колір символізує  достаток, надію, свободу, радость і процвітання, природи і молодості.

Щит  у золотому картуші.  Картуш увінчує «золота сільська» корона, що додатково підкреслює статус адміністративного центру Війницької громади.

Прапор  – прямокутне полотнище зі співвідношенням ширини до довжини 2:3, яке складається з трьох горизонтальних смуг:

Верхня смуга має золотий (жовтий) колір символізує християнські добродіяння (віра, справедливість, милосердя, смиренність) та світські якості (могутність, спроможність, стабільність, багатство).

Середня смуга має синій колір що символізує вірність, довіру і безкінечність; безкінечною вважається небесна глибина. Його серйозна холодність зближається з Божественною Істиною, яка вічна і непорушна. Як і блакитний, синій символізує Святе Небо, людську праведність і чисту духовну відданість людини своєму Творцю. Середня смуга має розширення в напрямку до древка на якому розміщена частина герба з літерою «В» обрамленою 13 зірками, яка символізує заголовну літеру назви населеного пункту центральної садиби Війниця в оточенні тринадцяти зірок – населених пунктів, які  входять в об’єднану територіальну громаду.

Нижня смуга має зелений  колір, що символізує достаток, надію, свободу, радість і процвітання, природи і молодості.

Мешканцям Війницької сільської об’єднаної територіальної громади пропонують визначитися зі своїми глядацькими симпатіями та взяти участь в наступному опитуванні:

Який ескіз герба та прапора Вам найбільше подобається ?

  • Конкурсна робота № 1
  • Конкурсна робота №2

Проголосувати ви можете до 11 серпня включно в соціальній мережі Facebook на сторінці Війницької громади за посиланням.

Або подавайте свої пропозиції щодо кращого на Вашу думку варіанту роботи письмово за адресою: с.Війниця вул.Миру, 1 Війницька сільська рада або на ел.адрес [email protected].

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024