На Локачинщині у п'яти селах з'явиться інтернет від Укртелекому

11 Серпня 2019, 15:24
Фото ілюстративне 2991
Фото ілюстративне

Укртелеком продовжує забезпечувати оптичним інтернетом українські села. Спільно із словенською телекомунікаційною компанією «Іскрател» реалізують масштабний дворічний проєкт з розбудови мережі оптичного інтернету за технологією GPON.

На першому етапі мешканці у 65 населених пунктах 16 областей уже розпочинають користуватися швидкісним інтернетом і їх кількість постійно збільшується. Темпи підключення абонентів зросли до сотні на добу.

Тим часом оператор виконує наступний етап реалізації проєкту. Це означає, що вже розбудовують оптичну інфраструктуру ще у 66 населених пунктах різних областей, де скоро з’являться користувачі нової мережі. Таким чином роботи з будівництва оптики тривають вже у 19 областях: Запорізькій, Волинській, Івано-Франківській, Рівненській, Хмельницькій, Чернівецькій, Миколаївській, Одеській, Херсонській, Полтавській, Сумській, Харківській, Вінницькій, Житомирській, Черкаській, Чернігівській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Тернопільській областях.

Наразі  уже відбуваються роботи з будівництва оптики, підключенню  абонентів до нової мережі, зокрема, й у таких населених пунктах на Волині: Колпитів, Кремеш, Привітне,  Городок,  Заячиці, Козлів. В області вже проклали понад 30 кілометрів оптики.

Нагадаємо, що цей масштабний проєкт забезпечить будівництво понад 3,5 тисяч кілометрів оптичних ліній, внаслідок чого мешканці 300 невеликих міст та сіл отримають можливість користуватися оптичним інтернетом на швидкості до 200 Мбіт/с, інтернет-телефонією та інтерактивним телебаченням.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024