Локачанам повертають зекономлену субсидію

22 Серпня 2019, 11:18
Субсидія 827
Субсидія

На Волині майже 17 тисяч споживачам газу повернуто 12 мільйонів гривень зекономленої субсидії.

Згідно з вимогою Кабміну, навесні ці кошти були повернуті держбюджету, – інформує прес-служба «Волиньгаз Збут».

«Волиньгаз Збут» провів повторний перерахунок невикористаної субсидії на оплату послуг з газопостачання. Це зроблено після того, як  19 липня 2019 року набрала чинності постанова Кабінету міністрів України від 26.06.2019 року № 595 «Про внесення змін до Порядку розрахунку та повернення до бюджету невикористаних сум субсидії». До цих змін перерахунок передбачав повернення залишків субсидій до держбюджету, що в травні  і виконав «Волиньгаз Збут».

Суму зекономленої субсидії, яка вже зарахована на особистий рахунок, 17 тис клієнтів «Волиньгаз Збуту» побачать в рахунках за липень. А користувачі особистого кабінету на сайті 104.ua уже можуть ознайомитись з оновленим балансом свого рахунку.

«Зекономлена сума субсидій не є монетизованою. І споживачі не зможуть отримати ці кошти готівкою. В автоматичному режимі вони зараховані на особові рахунки клієнтів і підуть на оплату майбутніх платежів за газ чи на оплату існуючої заборгованості», - розповідає директор ТОВ «Волиньгаз Збут» Микола Тищук.

Постачальна компанія також нагадує субсидентам, що при наявності у споживача простроченої заборгованості в розмірі 340 грн і більше, житлова субсидія на наступний період не призначається. Аби уникнути непорозумінь та неприємностей, споживачі мають вчасно оплачувати рахунки або укласти договір реструктуризації.

Читайте також: Хто не отримає та у кого заберуть субсидію

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024