Локачі: як на місцевій водоймі відбувалось водне хрещення

30 Серпня 2019, 17:09
7357

Нещодавно біля Локачинського ставка панувала неймовірна атмосфера.

Чимало людей зібралися тут, щоб розділити з прихожанами місцевої Української Церкви Христа Віри Євангельської величну мить – обряд водного хрещення. Було помітним хвилювання винуватців торжества, які одівшись у символічне біле вбрання, чекали важливого у своєму житті таїнства. На березі гучно лунали милозвучні композиції релігійного спрямування.

Вокально-інструментальний гурт церкви через творчість прославляв Бога, закликав усіх ставати на шлях покаяння. А оскільки дійство відбувалось на наступний день після головного державного свята, то звучали й пісні-молитви за світле майбутнє України. До сердець присутніх своїми проповідями достукувались пастор Локачинської церкви ХВЄ Валерій Петренко, духовний наставник цих вірян у Варшаві Ігор Вознюк, перший заступник єпископа Волинського об’єднання УЦХВЄ Василь Паламарчук, місіонер Микола Данко.

Наголошувалось на важливості прийняття хрещення саме у дорослому віці, також на тому, що таїнство має супроводжуватись повним зануренням у воду, оскільки це символізує смерть для гріха і нове життя для Бога. І ось урочиста мить нарешті настала…

Десять людей – як молодь, так і старше покоління, один за одним опускались з головою у прохолодну воду, свідомо приймаючи хрещення. У цей момент радість й благодать сповнювали їхні серця. Новоохрещених привітали теплими словами, квітами та солодощами рідні та друзі. А далі на них чекало перше причастя у церкві.

Павло КОСТЮЧКО

Фото автора

1

2

1

2

2

1

2

2


1

1

1

2

1


1

1

1

1

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024